Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΆνοιξε (με μέτρα προφύλαξης) το Κολοσσαίο στη Ρώμη
Προορισμός

Άνοιξε (με μέτρα προφύλαξης) το Κολοσσαίο στη Ρώμη

Σχεδόν όλα τα διάσημα μνημεία και κτίρια της Ιταλία έχουν επιχειρήσει να ανοίξουν στο κοινό από την περασμένη εβδομάδα. Το Μουσείο του Βατικανού άνοιξε επίσης από χθες, 1η Ιουνίου.

Ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες με κλειστές τις πύλες του λογω της επιδημίας του κορονοϊού, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, η πιο δημοφιλής τουριστική τοποθεσία στην Ιταλία, άνοιξε πάλι για να δεχθεί τους επισκέπτες, οι οποίοι την πρώτη μέρα ήταν μόνο μερικές δεκάδες σε αντίθεση με τη συνήθη πολυκοσμία και τις ουρές.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, συνολικά περίπου 300 άνθρωποι είχαν κάνει κράτηση μέσω Internet για την πρώτη αυτή επίσκεψη στο Κολοσσαίο, ένας αριθμός που πόρρω απέχει από τους 20.000 τουρίστες που συνήθως συνωστίζονταν στο ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών “αμφιθέατρο των Φλαβίων”, το οποίο αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

“Είναι ένα σύμβολο της Ρώμης και της Ιταλίας”, υπογράμμισε η επικεφαλής των αρχιτεκτόνων του μνημείου, Alfonsina Russo, η οποία χαρακτήρισε σουρεαλιστική την εικόνα που παρουσίαζε το Κολοσσαίο αυτούς τους τρεις μήνες, χωρίς έναν τουρίστα να έρχεται να θαυμάσει τις εντυπωσιακές αρένες του.

“Όμως το αίσθημα αυτό κενού ανέδειξε συνάμα και τη μεγάλη ομορφιά αυτού του σημείου και το πόσο εύθραυστο είναι”, δήλωσε η Russo, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπό κανονικές συνθήκες, σχεδόν 20.000 τουρίστες, το 70% από τους οποίους προέρχονταν από το εξωτερικό, επισκέπτονται καθημερινά το μέρος.

Σχεδόν όλα τα διάσημα μνημεία και κτίρια της Ιταλία έχουν επιχειρήσει να ανοίξουν στο κοινό από την περασμένη εβδομάδα: η Πομπηία, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, η Πινακοθήκη Μποργκέζε ή τα Μουσεία του Καπιτωλίου, οι καθεδρικοί ναοί της Φλωρεντίας και του Μιλάνου, ο Πύργος της Πίζας. Το Μουσείο του Βατικανού άνοιξε επίσης από χθες, 1η Ιουνίου.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας από τις 3 Ιουνίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024