Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑντιδράσεις αλλά και έμπρακτη υποστήριξη από την ομογένεια για τη διατήρηση των πτήσεων ΟΑ προς την Αυστραλία

Αντιδράσεις αλλά και έμπρακτη υποστήριξη από την ομογένεια για τη διατήρηση των πτήσεων ΟΑ προς την Αυστραλία

Με στόχο να συνεχισθούν οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς την Αυστραλία έχει κινητοποιηθεί η ομογένεια για άλλη μια φορά. Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός, Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε σε ελληνικά μέσα […]

Με στόχο να συνεχισθούν οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> προς την Αυστραλία έχει κινητοποιηθεί η<...> ομογένεια για άλλη μια φορά. Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός, Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι “η κυβέρνηση της Βικτώριας επιθυμεί τη συνέχιση των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς τη Μελβούρνη αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας”, τονίζοντας ότι ανησυχεί από τις πληροφορίες για διακοπή των δρομολογίων από το τέλος Οκτωβρίου.

Η ομογένεια είχε κινητοποιηθεί όταν πριν δυο χρόνια, η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που ήταν στα χέρια των Βρετανών, είχε λάβει ανάλογη απόφαση για διακοπή των δρομολογίων η οποία αποφεύχθηκε μετά την κινητοποίηση της ομογένειας. Τότε είχε μεσολαβήσει και ο κ. Πανταζόπουλος με την ιδιότητα του υπουργού Τουρισμού της πολιτείας, και προσφέρθηκαν ειδικά κίνητρα στην Ολυμπιακή για να διατηρήσει τη γραμμή, όπως οικονομική συμμετοχή στην προβολή της Ολυμπιακής Αεροπορίας για την γραμμή της Αυστραλίας με παράλληλη διαφήμιση και των αξιοθέατων της Βικτώριας. Παρά το γεγονός ότι η προσφορά είχε γίνει αποδεκτή, η Ολυμπιακή, σύμφωνα με τον κ. Πανταζόπουλο, δεν ζήτησε ποτέ τα χρήματα που της προσφέρθηκαν. Ο ίδιος όσο και ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Στιβ Μπρακς, κατά την διάρκεια επισκέψεών τους στην Ελλάδα, φέρονται να επανέλαβαν την προσφορά τους τόσο προς παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης όσο και προς τους αξιωματούχους της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι ομογενειακοί φορείς της Αυστραλίας καταδικάζουν αυτή την απόφαση της ΟΑ υποστηρίζοντας ότι τυχόν υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης “θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την ομογένεια”. Σε ανακοίνωση, που την υπογράφει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Γιώργος Φουντάς, ταξιδιωτικός πράκτορας στη Μελβούρνη από το 1972, για λογαριασμό των ομογενειακών φορέων και ταξιδιωτικών πρακτόρων σημειώνεται ότι “είναι αντιφατικό από τη μια η Ελλάδα να επαινεί την ομογένεια ότι αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού και θα πρέπει να διατηρήσει τους δεσμούς με τη γενέτειρα και από την άλλη να τους …αποκόβει”. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην Αυστραλία, δεν μπορούν να κλείσουν εισιτήρια της ΟΑ προς και από την Ελλάδα και οι υποψήφιοι πελάτες μπαίνουν σε λίστες αναμονής. “Όλα αυτά κλονίζουν την εμπιστοσύνη της ομογένειας και όχι μόνο. Χάνουμε πελάτες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Θα γνωρίζεται ότι πελάτες της ΟΑ δεν είναι μόνο χιλιάδες ομογενείς, αλλά και πολλοί Αυστραλοί, οι οποίοι σαφώς δείχνουν να προτιμούν τον εθνικό αερομεταφορέα μας, που διαθέτει και το καλύτερο δίκτυο ως πύλη για την Ευρώπη”, επισημαίνει ο κ. Φουντάς.

Τελείωντας ο κ. Φουντάς τόνισε ότι “ο λόγος για την ολική κατάργηση των πτήσεων είναι πέρα ως πέρα απαράδεκτος ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τη σύγχρονη και ισχυρή ελληνική οικονομία και για μια κυβέρνηση, που θέλει τη συμπαράσταση της ελληνικής διασποράς στις μεγάλες εθνικές προκλήσεις όπως είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση της γραμμής της Αυστραλίας ήταν αυτό το καλοκαίρι πολύ καλή και είναι εφικτή η δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων σε τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αυτό θα συνέβαλε αφενός στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών και αφετέρου στη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ίδιας της εταιρίας. Σημειώνουμε ότι η πληρότητα της γραμμής είναι της τάξεως του 85%.

Οι ομογενειακοί φορείς υποστηρίζουν επίσης ότι οι δυο εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αυστραλία δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκές της ομογένειας και θα πρέπει να αυξηθούν, τουλάχιστον σε τέσσερις την εβδομάδα, κάνουν έκκληση προς τον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση να θέσουν τέρμα στην αβεβαιότητα “ώστε να μην πλήττεται κάθε τόσο το κύρος της εταιρίας, και να μη κλονίζεται η εμπιστοσύνη της ίδιας της ομογένειας” και σημειώνουν ότι “η ομογένεια δε θα μείνει αδρανής, μπροστά στο μέγεθος ενός τέτοιου παραγκωνισμού των υπευθύνων προς τους αποδήμους”.

Ακόμα, και η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) με ανοιχτή επιστολή της προς τους ομογενείς της Αυστραλίας αφού τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν τον εθνικό αερομεταφορέα της Ελλάδας με αποτέλεσμα οι πτήσεις να παρουσιάζουν πληρότητα 85%, τους ενημερώνει για τις πληροφορίες περί διακοπής των δρομολογίων και τους καλεί να αντιδράσουν.

“Τέτοιες αποφάσεις, εφόσον επαληθευτούν, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίθεση της ΕΧΠΑ, η οποία σε κάθε περίπτωση θα αντιδράσει με οποιοδήποτε μέσο” σημειώνεται στην ανακοίνωση και παράλληλα ζητείται “η ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των ομογενειακών οργανώσεων με τις δυνατότητες και τις σημαντικές γνωριμίες τις οποίες διαθέτετε στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και στην Ελληνική Κυβέρνηση” για την ανατροπή της απόφασης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024