Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑντίδραση της ελληνικής κυβερνησης στην δημοπράτηση ελληνικού χωριού στα τουρκικά παράλια
Πολιτισμός

Αντίδραση της ελληνικής κυβερνησης στην δημοπράτηση ελληνικού χωριού στα τουρκικά παράλια

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας στο Τορίνο, κατά την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε , έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια Επίτροπο για θέματα πολιτισμού της Ε.Ε. κα Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία με τη σειρά της έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο Επίτροπο για τις υπο ένταξη στη Ε.Ε χώρες κ. Johannes Hahn, ώστε να πράξει τα δέοντα.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή  του εκφράζει με δήλωση του ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού  κ. Γιώργος Νικητιάδης, για την ανταπόκριση που υπήρξε από την κυβέρνηση και το γραφείο του πρωθυπουργού, σε σχέση με το θέμα του ελληνικού χωριού Λιβισσι που επιδιώκουν οι Τούρκοι να δημοπρατήσουν για τουριστική ανάπτυξη. Ειδικότερα η δήλωση του κ. Νικητιάδη έχει ως εξής:

“Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου που πιστεύω ότι αποτελεί και ικανοποίηση όλων, για την ανταπόκριση που υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης στην επιστολή που απέστειλα, προκειμένου να κινητοποιηθούμε ως χώρα, ώστε να προστατεύσουμε την επικείμενη απόλυτη τουριστικοποίηση και συνάμα εξαφάνιση κάθε ελληνικότητας και κάθε στοιχείου μοναδικής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας του ελληνικού χωριού Λιβισσι που βρίσκεται στα απέναντι από τη Ρόδο και το Καστελόριζο τουρκικά παράλια.

Τόσο η συνεργάτης του κ. πρωθυπουργού που επικοινώνησε μαζί μου, όσο και ο υπουργός κ. Τασούλας με ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον για το Λιβίσσι και την προστασία του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας μου δήλωσε ότι στο Τορίνο που βρέθηκε για να παραστεί σε άτυπη σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε , έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια επίτροπο για θέματα πολιτισμού της Ε.Ε. κα Βασιλείου, η οποία με τη σειρά της έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο Επίτροπο για τις υπο ένταξη στη Ε.Ε χώρες κ. Hahn, ώστε να πράξει τα δέοντα.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα που με κάλεσε για να με ενημερώσει μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα ότι ο κ. υπουργός εκτός από όσα έπραξε στις Βρυξέλλες κάλεσε χθες και τον Τούρκο Πρέσβη, στον οποίο έθεσε το ζήτημα από πλευράς Πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, μου δήλωσε ότι έχει καλέσει στο γραφείο του και την εκπρόσωπο της UNESCO στην Ελλάδα, ενώ θα θέσει το ζήτημα και στον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού κατά την προσεχή συνάντησή τους τον Οκτώβριο.

Θεωρώ όλα τα παραπάνω ιδιαιτέρως θετικά και ευελπιστώ ότι οι προσπάθειες της χώρας θα συνεχιστούν, ώστε να υπάρξει από την απέναντι γείτονα απόλυτος σεβασμός σε μνημεία που αναδεικνύουν την ιστορική συνέχεια της ελληνικής παρουσίας ανα τον κόσμο, την ελληνικότητα, τη μοναδική αρχιτεκτονική και πολεοδομία παρόμοιων μνημείων και το ορθόδοξο χριστιανικό συναίσθημα και πνεύμα με το οποίο πορεύθηκαν οι Λιβισσιανοί μέχρι τον ξεριζωμό τους από τον τόπο που γεννήθηκαν και προόδευσαν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024