Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπελαύνονται οι πέντε τουρίστες για τη βεβήλωση στο Machu Picchu
Προορισμός

Απελαύνονται οι πέντε τουρίστες για τη βεβήλωση στο Machu Picchu

Ο 28χρονος τουρίστας που αποφασίστηκε να παραμείνει προφυλακισμένος και να προσαχθεί σε δίκη στο Περού, με την κατηγορία της 'καταστροφής περουβιανής πολιτιστικής κληρονομιάς' -επισύρει φυλάκιση τουλάχιστον 4 ετών- είναι υπήκοος Αργεντινής.

Η αστυνομία του Περού ανακοίνωσε ότι θα απελαθούν πέντε και θα προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το έκτο μέλος ομάδας τουριστών που φέρεται να προκάλεσε φθορές και να βεβήλωσε τον Ναό του Ήλιου στην ακρόπολη Machu Picchu, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι έξι τουρίστες και τουρίστριες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 20 και 32 ετών, υπήκοοι Αργεντινής, Βραζιλίας, Γαλλίας και Χιλής, συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή από φύλακες του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Ήλιου και αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις αρχές, μπήκαν κρυφά σε τομέα του μνημείου όπου η πρόσβαση είναι απαγορευμένη, προκάλεσαν φθορές και ένας τους αφόδευσε στον χώρο. Οι φθορές οφείλονται στην αποκόλληση λίθου που έγινε προσπάθεια να αφαιρεθεί από τοίχο του Ναού του Ήλιου και την πτώση του, με συνέπεια να υποστούν ζημιές ο τοίχος και το δάπεδο στον χώρο.

Ο 28χρονος τουρίστας που αποφασίστηκε να παραμείνει προφυλακισμένος και να προσαχθεί σε δίκη στο Περού, με την κατηγορία της “καταστροφής περουβιανής πολιτιστικής κληρονομιάς” -επισύρει φυλάκιση τουλάχιστον 4 ετών- είναι υπήκοος Αργεντινής, 28 ετών. Ο νεαρός φέρεται, σύμφωνα με τις αρχές, να ομολόγησε πως διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον βανδαλισμό του Ναού του Ήλιου, της σημαντικότερης θεότητας στον πολιτισμό των Ίνκα.

Τα υπόλοιπα πέντε μέλη της ομάδας των συλληφθέντων μετήχθησαν στην πόλη Cousco, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας του Περού, όπου θα ανακριθούν και αναμένεται να απελαθούν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024