Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπλουστεύονται οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για ταξίδια από και προς τη Ρωσία

Απλουστεύονται οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για ταξίδια από και προς τη Ρωσία

Την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας των Ευρωπαίων πολιτών για προορισμούς της Ρωσίας αποφάσισαν έπειτα από διαπραγματευτικές διαδικασίες πέντε ετών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini και ο αρμόδιος Σύμβουλος του πρόεδρου

Την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για ταξίδια από και προς προορισμούς της Ρωσίας αποφάσισαν έπειτα<...>από διαπραγματευτικές διαδικασίες πέντε ετών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini και ο αρμόδιος Σύμβουλος του πρόεδρου, κ. Viktor Ivanov, στα πλαίσια των τακτικών συνομιλιών μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.

Ουσιαστικά, η επιτυχής αυτή διαπραγμάτευση άνοιξε το δρόμο για πιο εύκολα ταξίδια και αμεσότερη επικοινωνία μεταξύ των πολιτών κατά μήκος της Ευρώπης, ενώ παράλληλα θέτει και ένα επιπλέον εμπόδιο στην παράνομη μετανάστευση. Βέβαια, να τονιστεί ότι οι σχετικές αποφάσεις για την έκδοση βίζας είναι ακόμα στο στάδιο της μετάφρασης και των απαραίτητων διαδικασιών μέχρις ότου φτάσουν στο επίπεδο της εφαρμογής.

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Frattini “οι αποφάσεις είναι πιθανόν να τεθούν σε ταυτόχρονη ισχύ πριν το τέλος του επόμενου χρόνου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

“Η συμφωνία αυτή θα κάνει τα ταξίδια από και προς τη Ρωσία πιο απλά, πιο εύκολα και πιο οικονομικά, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει και στην αποτελεσματική συνεργασία στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης” δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Benita Ferrero-Waldner, Επίτροπος για Εξωτερικές Υποθέσεις και Ευρωπαϊκής Πολιτικής για θέματα Γειτνίασης.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας μικρής διάρκειας. Η απόφαση για την έκδοση ή μη βίζας θα παίρνεται κατά κανόνα εντός 10 ημερών και η γραφειοκρατική διαδικασία απλοποιείται. Η συμφωνία προβλέπει επίσης την απλούστευση των κριτηρίων έκδοσης βίζας πολλαπλών εισόδων για πολλές κατηγορίες πολιτών, όπως οδηγούς φορτηγών, επαγγελματιών ταξιδιωτών, σπουδαστών, δημοσιογράφων και διπλωματών.

Επιπλέον, το κόστος που απαιτείται για την έκδοση βίζας και από τα δύο μέρη έχει σημαντικά μειωθεί στα 35 ευρώ. Για κάποιες δε κατηγορίες πολιτών δεν θα υπάρχει κόστος για την έκδοση βίζας, όπως για στενούς συγγενείς, σπουδαστές, και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024