Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςAποκλεισμένοι εκατοντάδες επιβάτες για 5 ώρες κάτω από τη Μάγχη λόγω βλάβης σε τρένο
Σιδηρόδρομος

Aποκλεισμένοι εκατοντάδες επιβάτες για 5 ώρες κάτω από τη Μάγχη λόγω βλάβης σε τρένο

Το τρένο παρουσίασε βλάβη, ενώ βρισκόταν καθ'οδόν προς τη Γαλλία.

Δεκάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στη σήραγγα της Μάγχης μετά από βλάβη ενός τρένου από το Calais προς το Folkestone. Οι επιβάτες της Eurotunnel Le Shuttle εκκένωσαν τα βαγόνια μέσω μιας σήραγγας υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης. Τελικά μεταφέρθηκαν σε ένα τρένο αντικατάστασης, στον τερματικό σταθμό Folkestone στο Kent της Βρετανίας.

Η εταιρεία, η οποία μεταφέρει οχήματα μέσω της σήραγγας, ανέφερε αρχικά στο Twitter ότι ένα τρένο είχε χαλάσει, αλλά αργότερα πρόσθεσε στο BBC ότι το τρένο δεν είχε στην πραγματικότητα πάθει βλάβη, αλλά σήμαναν οι συναγερμοί, κάτι που χρειάζεται να διερευνηθεί.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν “σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας” δήλωσε η Le Shuttle. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε αργότερα ότι η κίνηση των επιβατών ήταν μικρή στην πλευρά του Folkestone. Ωστόσο, για τους πελάτες που ταξίδευαν από το Calais δόθηκε η συμβουλή να μην ταξιδέψουν προς τον τερματικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης. “Λόγω της προηγούμενης βλάβης του τρένου, σας συμβουλεύουμε να μην ταξιδέψετε στον τερματικό σταθμό απόψε”, πρόσθεσε η Le Shuttle. “Παρακαλώ φτάστε μετά τις 6 το πρωί αύριο” (σ.σ. σήμερα).

Με μήκος 50 χιλιόμετρα, το Eurotunnel έχει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τμήμα από οποιαδήποτε άλλη σήραγγα στον κόσμο, συνδέοντας το Folkestone στο Kent με το Coquelles στη βόρεια Γαλλία.

Στη φωτογραφία, επιβάτες εκκενώνουν τη σύρραγα (φωτό: Kate Scott/Twitter/PA).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024