Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση των κρατήσεων από Βέλγιο και Λουξεμβούργο

Αύξηση των κρατήσεων από Βέλγιο και Λουξεμβούργο

Σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά τις κρατήσεις για το σύνολο της τουριστικής περιόδου 2003 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Βέλγων Tour Operators (ABTO)…

Σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά τις κρατήσεις για το σύνολο της τουριστικής περιόδου 2003 σύμφωνα με τα στοιχεία της<...> Ένωσης Βέλγων Tour Operators (ABTO).

Παρά την παρουσιαζόμενη συνολική μείωση κατά 8,8% των κρατήσεων των Βέλγων τουριστών προς όλους τους προορισμούς, η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση 16,4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και ακολουθούν η Ισπανία με αύξηση 5,4%, η Γαλλία με αύξηση 5,1% και η Πορτογαλία με αύξηση 1,6%, ενώ αρνητική εικόνα παρουσιάζει η Τουρκία με μείωση 9%, η Ιταλία με μείωση 7% κ.λπ.

Είναι αξιοσημείωτο, όπως αναφέρει ο ΕΟΤ, ότι στις συνολικές κρατήσεις του 2003 η Ελλάδα προηγείται για πρώτη φορά σε απόλυτους αριθμούς στο Βέλγιο, μετά από τρία χρόνια που η Τουρκία μας είχε εκτοπίσει από την τρίτη θέση στην βελγική αγορά.

Οι κρατήσεις των Βέλγων για την περίοδο του Πάσχα εμφανίζονται, επίσης, αυξημένες και οι Βέλγοι tour operators πρόσθεσαν 6 έκτακτες πτήσεις για τη χώρα μας στις 28 Απριλίου για Κω, στις 29 Απριλίου για Κέρκυρα, στις 11-18-25 Απριλίου και 2 Μαΐου για Ηράκλειο Κρήτης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Luxair Tours, του μεγαλύτερου tour operator του Λουξεμβούργου, η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερη ζήτηση, αφού όχι μόνο έχει πωληθεί το σύνολο του προγράμματός της, αλλά προσθέτει δύο πτήσεις για Κρήτη και Ρόδο. Σημειώνεται, ακόμα ότι η καθημερινή πτήση της Luxair από Λουξεμβούργο προς Αθήνα που ξανάρχισε φέτος είναι πλήρης προγραμματίζεται αύξηση των πτήσεων για την επόμενη σεζόν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024