Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση των τουριστών στο La Palma λόγω… ηφαιστείου
Προορισμός

Αύξηση των τουριστών στο La Palma λόγω… ηφαιστείου

Τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο νησί προκειμένου να παρακολουθήσουν το θέαμα από ειδικά παρατηρητήρια.

Στο νησί La Palma (Κανάριες Νήσοι) συνεχίζει να είναι ενεργό το ηφαίστειο της Cumbre Vieja και η ηφαιστειακή έκρηξη κλείνει σήμερα δύο μήνες. Η λάβα που εκτοξεύεται από το ηφαίστειο και κατευθύνεται προς τη θάλασσα έχει ήδη καλύψει έκταση που αντιστοιχεί σε 62 γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι κάτοικοι με το πέρασμα των ημερών προσπαθούν να επισκέπτονται τα σπίτια τους –όσα δεν έχει καλύψει η λάβα– και να αφαιρούν τα στρώματα στάχτης που έχουν καλύψει τις στέγες τους. Η ανησυχία για επικείμενες βροχές είναι μεγάλη γιατί το βάρος της βρεγμένης στάχτης μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση των σπιτιών.

Το νέο φαινόμενο που παρατηρείται πάντως το τελευταίο διάστημα είναι ότι ο “ηφαιστειακός” τουρισμός στο νησί αυξήθηκε κατακόρυφα. Πολύ συχνά παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του νησιού από τα γεμάτα τουριστικά λεωφορεία. Τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο νησί προκειμένου να παρακολουθήσουν το θέαμα από ειδικά παρατηρητήρια. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει κράτηση σε αυτά θα πρέπει να περιμένει αρκετούς μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024