Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςBaumgarten: Δεν υπάρχει καμία αρνητική εικόνα για την Ελλάδα
Συνάντηση με Πετραλιά στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Baumgarten: Δεν υπάρχει καμία αρνητική εικόνα για την Ελλάδα

Επίσκεψη στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, πραγματοποίησε χτες με δική του πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), κ. Jean Claude Baumgarten, προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά την κα Υπουργό για την εικόνα της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα…

Επίσκεψη στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, πραγματοποίησε χτες με δική του πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), κ. Jean Claude Baumgarten, προκειμένου<...>να ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά την κα Υπουργό για την εικόνα της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Baumgarten, “δεν έχουμε διαπιστώσει για την Ελλάδα καμία πτώση στον αριθμό των κρατήσεων ούτε για το χειμώνα, και σαφέστατα ούτε για το επόμενο καλοκαίρι είτε από πλευράς tour operators είτε σε ό,τι αφορά τον κλάδο των κρουαζιέρων”. Χαρακτηριστικά μάλιστα είπε: “δεν υπάρχει καμία αρνητική εικόνα για τη χώρα, υπάρχει η πρόθεση των ταξιδιωτών να επισκεφθούν την Ελλάδα και υπάρχει σταθερός ρυθμός κρατήσεων.

“Στην Οξφόρδη” συνέχισε “έχουμε ένα Ερευνητικό Κέντρο και είναι απαραίτητο να έχουμε σωστούς παράγοντες τους οποίους λαμβάνουμε υπόψιν στα μοντέλα τα οποία εφαρμόζουμε για να κάνουμε τα προγνωστικά μας αναφορικά με το μέλλον. Παράγοντες οι οποίοι ενδεχομένως να επηρεάζουν την κίνηση και τις εξελίξεις στο μέλλον. Εμείς διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν υπάρξει αλλαγές. Δεν έχει χρειαστεί να προσαρμόσουμε τίποτα σε ό,τι αφορά στα προγνωστικά μας μοντέλα και εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει μια αύξηση της τάξεως του 4% με 5% στη ζήτηση.

Την ικανοποίηση της για την πρωτοβουλία του προέδρου του WTTC να επισκεφτεί την Ελλάδα, αλλά και να διαπιστώσει πως η Ελλάδα είναι πάντα ασφαλής και ελκυστικός τουριστικός προορισμός εξέφρασε με τη σειρά της η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Όπως δήλωσε: Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της προτίμησης των επισκεπτών και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι ένας μοναδικός τόπος και οι συντονισμένες προσπάθειες που έχουμε κάνει στον τομέα του τουρισμού έχουν αποδώσει καρπούς. Το 2007 είναι μια χρονιά ρεκόρ στις αφίξεις και στα έσοδα από τον τουρισμό. Φιλοξενούμε μιάμιση φορά τον πληθυσμό της Ελλάδας. Περισσότερα από 17 εκατομμύρια επισκέπτες θα έχουν επισκεφθεί μέχρι το τέλος του έτους τη χώρα μας. Ήδη εργαζόμαστε ώστε του χρόνου να σπάσουμε και αυτό το φετινό μας ρεκόρ».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024