Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧ. Λοϊζίδης: ‘Ενίσχυση της ελκυστικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος με ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης’
Κύπρος

Χ. Λοϊζίδης: ‘Ενίσχυση της ελκυστικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος με ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης’

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ επεσημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων εφαρμόζουν και στηρίζουν το 'Κυπριακό Πρόγευμα και το Κυπριακό Brunch', συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό της εμπειρίας που αποκομίζουν οι επισκέπτες.

“Η ανάδειξη της πληθωρικής κυπριακής γαστρονομικής μας παράδοσης είναι μια από τις βασικότερες πτυχές της ταυτότητας μας, που αποτελεί σημαντική πτυχή της Νέας Τουριστικής Στρατηγικής μας” επεσήμανε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, κ. Χάρης Λοϊζίδης, κατά τον χαιρετισμό του στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας-Αχαΐα, με θέμα “Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία – Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν”.

“Θεωρούμε ότι και σε αυτήν την κρίση, ο δρόμος για την ανάκαμψη περνά μέσα από τον τουρισμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση”, ανάφερε ο κ. Λοϊζίδης “είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε την ελκυστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, αλλά και μέσα από την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας μας, αναπτύσσοντας μια νέα αγορά εναλλακτικού τουρισμού, αφού η διατροφή αποτελεί μια από τις βασικές πτυχές του τουριστικού μας προϊόντος και εμπειρίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική μας κληρονομιά”.

Αφού έκανε κάποιες ιστορικές αναφορές σε σχέση με την κυπριακή γαστρονομική παράδοση και τον επηρεασμό που δέχθηκε από τους διάφορους κατακτητές (διατηρώντας πάντοτε την ελληνικότητα της), ο κ. Λοϊζίδης ανέδειξε στην ημερίδα και τα κυριότερα εδέσματα μας όπως η Φλαούνα, η Κουμανταρία, το Χαλούμι, τα Χαρούπια, ο Τραχανάς, το Κολοκάσι, κ.ά.

Ο κ. Λοϊζίδης επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων εφαρμόζουν και στηρίζουν το “Κυπριακό Πρόγευμα και το Κυπριακό Brunch”, συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό της εμπειρίας που αποκομίζουν οι επισκέπτες μας, τονίζοντας ταυτόχρονα τον κοινωνικό ρόλο των ξενοδοχείων στη διατήρηση της γαστρονομικής κληρονομιάς και την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών που συνάδει και με τον στόχο για Sustainable Tourism, μια όχι μόνο κυπριακή, αλλά ευρωπαϊκή στρατηγική.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββας Περδίος, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Άρης Σουλούνιας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων, Κύπρου κ. Γεώργιος Πέτρου.

Hope For Children και ΠΑΣΥΞΕ: Συνεργασία για τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών
Ακόμη, σε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την εξασφάλιση και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών προχώρησε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων υπογράφοντας Μνημόνιο Συνεργασίας με το το “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) στις 13 Μαΐου 2021. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ενίσχυση των δεσμών του Οργανισμού με την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και η υλοποίηση κοινών δράσεων στο πλαίσιο της προστασίας των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης (αριστερά) με τον
γενικό διευθυντή του Hope For Children, Joseph Borghese.

Ο συντονισμός και η προώθηση κοινών δράσεων, η πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων για τα δικαιώματα του παιδιού και η δημιουργία και επένδυση σε κανάλια για τη διοχέτευση εκπαιδευτικού και ενημερωτικού υλικού με άξονα την προστασία των παιδιών και την πρόληψη κάθε είδους βίας εναντίον τους, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της συνεργασίας.

Εκ μέρους του Hope For Children, ο γενικός διευθυντής Joseph Borghese δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύτιμο το γεγονός ότι ο Οργανισμός μας συνεργάζεται με ακόμη ένα από τους μεγαλύτερους Συνδέσμους της Κύπρου για να προωθήσει το έργο του. Η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου αποτελεί ένα μεγάλο μηχανισμό. Το γεγονός ότι ΠΑΣΥΞΕ μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας και ταυτόχρονα να λαμβάνουμε στήριξη και προώθηση των προγραμμάτων μας, ενισχύει την παρουσία μας και το έργο μας στην Κύπρο”.

Αναφερόμενος στην επισημοποίηση της συνεργασίας ο κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ ανάφερε: “Eίναι με μεγάλη χαρά που μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουμε και να ενισχύσουμε το έργο του Οργανισμού για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του Συνδέσμου μας και της μακράς ιστορίας του”.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής πρόκειται να διοργανωθούν στoχευμένες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαιδεύσεις στα μέλη του Συνδέσμου σε θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών στον τομέα του τουρισμού, καθώς και δράσεις οικονομικής ενίσχυσης των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του Hope For Children.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024