Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧ. Λοϊζίδης (ΠΑΣΥΞΕ): 'Το στοίχημα είναι η ποιότητα και εκεί πρέπει να επενδύσουμε'
Κύπρος

Χ. Λοϊζίδης (ΠΑΣΥΞΕ): 'Το στοίχημα είναι η ποιότητα και εκεί πρέπει να επενδύσουμε'

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις θετικές επιδόσεις του 2017, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ τόνισε στο 40ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του Συνδέσμου ότι οι σ’αυτές έδωσαν ώθηση και κάποιοι χειμερινοί μήνες, αποδεικνύοντας τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν για αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας.

Σε τρεις βασικές προκλήσεις καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά, κράτος και τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Χάρη Λοϊζίδη, οι τρεις αυτές προκλήσεις είναι η σύσταση του Υφυπουργείου Τουρισμού για να διασφαλιστεί η υλοποίηση της νέας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, η αξιοποίηση ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης προσωπικού με έμφαση στους νέους ανέργους και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία, προκειμένου να προωθηθεί πιο στοχευμένα το τουριστικό προϊόν και να καταστεί πιο αποτελεσματική η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ο κ. Λοϊζίδης, ο οποίος μιλούσε στο 40ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ, με θέμα “Προχωρώντας μπροστά, διευρύνοντας τη συνολική εμπειρία του πελάτη”, τόνισε ότι “το στοίχημα είναι η ποιότητα κι εκεί πρέπει να επενδύσουμε”. “Η ψηλού επιπέδου ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών συμβάλλει στη δημιουργία αφοσιωμένων πελατών. Συμβάλλει στην απόκτηση πιστής, επαναλαμβανόμενης πελατείας και στη μεγιστοποίηση του κέρδους του προορισμού ως σύνολο”. Η εμπειρία των διακοπών, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, διαμορφώνεται από ένα πλήθος εντυπώσεων και βιωματικών εμπειριών. “Είναι οι υπηρεσίες που ξεκινούν από τα αεροδρόμια, το κατάλυμα, την εστίαση, τη διασκέδαση, τις συγκοινωνίες, τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, μέχρι την ποιότητα και τον επαγγελματισμό του προσωπικού σε όλα τα πιο πάνω και πολλά άλλα”.   

Ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στους παράγοντες που οδήγησαν στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τη γρήγορη αντίδραση στα νέα δεδομένα και τη δημιουργική και παραγωγική συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα, τις συντονισμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, της επέκτασης σε νέες αγορές και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, την προώθηση σημαντικών πολεοδομικών και άλλων κινήτρων από το κράτος, την εξαγγελία ή και ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής όπως οι μαρίνες και το καζίνο, τις μειώσεις σε φορολογίες και άλλες δαπάνες, που συνέβαλαν στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους και την ελευθεροποίηση των πτήσεων κ.ά.
 
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις θετικές επιδόσεις του 2017, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ τόνισε ότι οι σ’αυτές έδωσαν ώθηση και κάποιοι χειμερινοί μήνες, αποδεικνύοντας τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν για αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας. “Οι επιδόσεις αυτές μάς καλούν να διαχειριστούμε συνετά και αποτελεσματικά τις αυξανόμενες απαιτήσεις της τουριστικής ζήτησης για το 2018, η οποία επίσης αναμένεται να κινηθεί με θετικό πρόσημο“.

Η οικονομία της χώρας μας, σημείωσε ο κ. Λοϊζίδης, με την καταλυτική συμβολή και του τουρισμού, έχει επανέλθει σε ρυθμούς δυναμικής ανάπτυξης. Ελπίζουμε, σημείωσε, ότι “τώρα που η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, θα επανέλθει το κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας και προσβλέπουμε στη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, για να καταστήσουμε το κράτος μας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του, περισσότερο αποτελεσματικό και ευέλικτο, μακριά από γραφειοκρατικές και άλλες στρεβλώσεις”. Οι πολιτικές που οδήγησαν στη δυναμική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, πρέπει να συνεχιστούν. “Ωστόσο, παρά τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, η ανεργία παραμένει ακόμη σε ψηλά επίπεδα. Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί μια δυναμική και σταθερή “δεξαμενή” θέσεων εργασίας και ηγείται της προσπάθειας αύξησης της απασχόλησης”.

Παράλληλα με το 40ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ, στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κ. Γ. Λακκοτρύπης, πραγματοποιήθηκε η 26η Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε ότι “είναι κοινή πεποίθηση ότι οι δύο αυτές σημαντικές πρωτοβουλίες του συνδέσμου μας, έχουν σταδιακά καταστεί ένας ιδιαίτερα χρήσιμος θεσμός για την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας μας”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές του συνεδρίου, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Κύπρο, “για τις πολύ εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις και εισηγήσεις τους”, τους συμμετέχοντες στην Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών και τους οργανισμούς που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικών εκδηλώσεων του συνδέσμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024