Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧ. Θεοχάρης προς ΠΟΤ: Πέντε προτάσεις για ασφαλή έναρξη του τουρισμού το 2021
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης προς ΠΟΤ: Πέντε προτάσεις για ασφαλή έναρξη του τουρισμού το 2021

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε στην 7η Συνάντηση της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ, που πραγματοποιήθηκε χθες 9 Δεκεμβρίου, πέντε προτάσεις πολιτικής, που θα επιτρέψουν την ασφαλή έναρξη του τουρισμού το 2021.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), παρουσίασε στην 7η Συνάντηση της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 9 Δεκεμβρίου, πέντε προτάσεις πολιτικής, που θα επιτρέψουν την ασφαλή έναρξη του τουρισμού το 2021. Οι προτάσεις αυτές προέκυψαν από συζητήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και των επικεφαλής γεωγραφικών περιφερειών στο πλαίσιο της Τεχνικής Ομάδας που συνέστησε ο διεθνής oργανισμός για την εναρμόνιση των πρωτοκόλλων, της οποίας η προεδρία ανατέθηκε στον Έλληνα υπουργό Τουρισμού.

Οι προτάσεις πολιτικής που παρουσίασε ο κ. Θεοχάρης, εκ μέρους της Τεχνικής Ομάδας, στην Παγκόσμια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων εστιάζουν στην επίλυση των υλικοτεχνικών προκλήσεων σχετικά με τη διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο, στη σημασία των γρήγορων τεστ αντιγόνου (rapid antigen tests) και στα ψηφιακά έγγραφα υγείας, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη μετακίνηση τουριστών και την ασφάλεια των πολιτών στις χώρες υποδοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση επίσης δόθηκε στην ανάγκη για βελτίωση της ροής πληροφοριών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών που σχετίζονται με τα ψηφιακά έντυπα εντοπισμού, στο πλαίσιο του περιορισμού της μετάδοσης και των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Η πέμπτη πρόταση πολιτικής που παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού συνίσταται στην ανάγκη για αξιολόγηση των πρόσφατων πρωτοβουλιών της ΙΑΤΑ, όπως η έκδοση πρακτικού οδηγού με τίτλο: “Ασφαλές Άνοιγμα των Συνόρων”, για την υποστήριξη της επανεκκίνησης του τουρισμού.

Στην 7η συνάντηση της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, υπουργοί Τουρισμού από 35 χώρες και οι επικεφαλής των ΙΑΤΑ, ΠΟΥ, ΑCI, ΟΑΣΑ, ICAO, AdR και CLIA.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024