Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧάρης Λοϊζίδης: Ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία
Ετήσια Γενική Συνέλευση Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων

Χάρης Λοϊζίδης: Ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία

Συγκεκριμένες προτάσεις, όχι μόνο για αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και για μετατροπή της σε μια ευκαιρία να αξιολογηθεί ξανά η σημασία του ευρύτερου τουριστικού τομέα στην οικονομία του τόπου, κατέθεσε ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος του κ. Χάρης Λοϊζίδης

Συγκεκριμένες προτάσεις, όχι μόνο για αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης,<...> αλλά και για μετατροπή της σε μια ευκαιρία να αξιολογηθεί ξανά η σημασία του ευρύτερου τουριστικού τομέα στην οικονομία του τόπου, κατέθεσε ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος του κ. Χάρης Λοϊζίδης. Ας λειτουργήσουμε με το βλέμμα στο αύριο και όχι στο σήμερα ή στο χθες, υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ: “Ας προσεγγίσουμε την κρίση ως ευκαιρία, να κοιτάξουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας, με ανοικτό πνεύμα και διάθεση αλλαγής που θα θέτει τις στέρεες βάσεις για την τουριστική Κύπρο του αύριο. Ως ευκαιρία να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν, να υλοποιήσουμε όλα εκείνα που εδώ και μια δεκαετία προγραμματίζουμε και τα περισσότερα μένουν στα συρτάρια λόγω πολύπλοκων και δυσλειτουργικών διαδικασιών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων”.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη Συνέλευση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ υπέδειξε ότι στο ορατό μέλλον η κρίση θα ξεπεραστεί. “Και τότε η οικονομία διεθνώς και στην Κύπρο θα είναι πολύ διαφορετική. Το νέο περιβάλλον θα κρύβει νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες. ΓιΆαυτούς που θα είναι προετοιμασμένοι. Γι`αυτούς που θα αντιμετωπίσουν την κρίση επιθετικά και όχι με αντιλήψεις παθητικού παρατηρητή ή με πολιτικές που απλώς θα στοχεύουν σε πρόσκαιρα μπαλώματα. ΓιΆαυτούς που θα έχουν κάνει έγκαιρα τις σωστές κινήσεις και τομές”.

Μια ευφάνταστη πολιτική οικονομικών, φορολογικών, αλλά κυρίως χωροταξικών – πολεοδομικών κινήτρων, υπέδειξε ο κ. Λοϊζίδης, θα μπορούσε να αναβαθμίσει ποιοτικά τις τουριστικές μας εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα να αναθερμάνει τον κατασκευαστικό τομέα, να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κατέθεσε ενώπιον της Συνέλευσης πρόταση του Συνδέσμου για δημιουργία Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. “Να θεσμοθετήσουμε ένα σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα τουρισμού, ο οποίος θα έχει εκ του νόμου ως μέλη του όλα τα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα της χώρας και ένα υπεύθυνο συλλογικό φορέα, ο οποίος θα μελετά και θα υποδεικνύει την προώθηση και εφαρμογή κάθε μέτρου που συντελεί στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Κύπρου”.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, πρέσβεις και μέλη του Διπλωματικού Σώματος, βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην υπουργοί, γενικοί διευθυντές Υπουργείων, πρόεδροι και ανώτατα διευθυντικά στελέχη ημικρατικών οργανισμών, ομοσπονδιών, επιμελητηρίων, συνδέσμων, οργανώσεων και τραπεζών, οι γενικοί γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, άλλοι επίσημοι, καθώς και μέλη του συνδέσμου.

Κατά το επίσημο μέρος της Συνέλευσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δ. Χριστόφιας και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Π. Εγγλέζος. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ανακοινώθηκε η ανανέωση της Συμφωνίας Συνεργασίας του ΠΑΣΥΞΕ με το BBC World News, την οποία ο κ. Λοϊζίδης χαρακτήρισε “σημαντική εξέλιξη τόσο για το Σύνδεσμο όσο και για την τουριστική Κύπρο γενικότερα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024