Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧονγκ Κονγκ: Οι διαμαρτυρίες πλήττουν τον τουρισμό

Χονγκ Κονγκ: Οι διαμαρτυρίες πλήττουν τον τουρισμό

Άδεια δωμάτια στα ξενοδοχεία, καταστήματα που αγωνίζονται να παραμείνουν ανοικτά και διαταραχές ακόμη και στη Disneyland! Οι πολύμηνες ]διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιφέρει μεγάλο φόρτο στην οικονομία της πόλης, χωρίς κανένα τέλος.

Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ με τις σφοδρές διαμαρτυρίες στους δρόμου έχει μεγάλη επίπτωση στο τουρισμό της χώρας. Η ηγέτης της πόλης, Carrie Lam, προειδοποίησε ότι ο διεθνής οικονομικός κόμβος (χώρα) αντιμετωπίζει οικονομική κρίση που παραλύει το Χονγκ Κονγκ χειρότερη από το ξέσπασμα του SARS το 2003 ή την οικονομική κρίση του 2008.
Η κατάσταση αυτή τη φορά είναι πιο σοβαρή“, είπε. “Με άλλα λόγια, η οικονομική ανάκαμψη θα διαρκέσει πολύ καιρό.” Ο ιδιωτικός τομέας, και ιδιαίτερα ο τουριστικός κλάδος, έχει αρχίσει να υπολογίζει το κόστος των διαδηλώσεων που ξεπερνούν τους δύο μήνες που ξέσπασε ως αντίθεση σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει εξαιρέσεις στην Κίνα αλλά μεταμορφώθηκε σε ένα ευρύτερο δημοκρατικό κίνημα.
Τα αριθμητικά στοιχεία είναι έντονα: τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων είναι μειωμένα κατά “διψήφια” ποσοστά, όπως και οι αφίξεις επισκεπτών τον Ιούλιο. Οι ομαδικές κρατήσεις από την αγορά κοντινών αποστάσεων έπεσαν έως και 50%.
Τους τελευταίους μήνες, αυτό που συνέβη στο Χονγκ Κονγκ έχει βάλει πράγματι τα μέσα διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής καθώς και την οικονομία σε μια ανησυχητική ή και επικίνδυνη κατάσταση“, προειδοποίησε ο Edward Yau, γραμματέας εμπορίου και οικονομικής ανάπτυξης του Χονγκ Κονγκ.
Η τουριστική βιομηχανία της πόλης αισθάνεται υπό πολιορκία
Νομίζω ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή“, δήλωσε στο AFP ο Jason Wong, πρόεδρος του Συμβουλίου Τουριστικής Βιομηχανίας του Χονγκ Κονγκ. “Ο αντίκτυπος είναι τόσο κακός που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σκέφτονται να βάλουν το προσωπικό σε άμισθη άδεια, καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν τη θύελλα”, προειδοποίησε.
Ακόμα και η Disneyland χτυπήθηκε
Εικόνες των ολοένα και πιο βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε καλυμμένους διαδηλωτές και αστυνομικούς που πυροδοτούν δακρυγόνα στους δρόμους της πόλης έχουν γίνει παγκόσμια πρωτοσέλιδα, με διαδηλωτές να ανακοινώνουν νέες διαδηλώσεις σε όλο τον Αύγουστο καθώς πιέζουν για τα αιτήματά τους.
Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου του τουρισμού του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι ο αριθμός των προσφορών που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο “έχει μειωθεί σημαντικά”, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο “οικονομικός φόρος” θα παραμείνει καθ ‘όλη τη θερινή περίοδο. Μια σειρά ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδίδονται από χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας, είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στη τουριστική βιομηχανία.
Η πτώση των αφίξεων έβλαψε τον αερομεταφορέα του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, ο οποίος αναγκάστηκε επίσης να ακυρώσει τις πτήσεις αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας γενικής απεργίας που προκάλεσε χάος στην πόλη. Ακόμα και η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Bob Iger να λέει στους δημοσιογράφους: “Έχουμε δει τις επιπτώσεις από τις διαμαρτυρίες”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024