Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιακοπή διπλωματικών σχέσεων πολλών Αραβικών κρατών με το Κατάρ
Αεροπορικά θέματα

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων πολλών Αραβικών κρατών με το Κατάρ

Τα κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις οποιασδήποτε φύσεως συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Λόγω κατηγοριών για υποστήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων, του παλαιότερου ισλαμιστικού κινήματος του κόσμου, αλλά και της ατζέντας του Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Λιβύη και η Υεμένη διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας αυτό το πλούσιο αραβικό κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, προκαλώντας έτσι το χειρότερο εδώ και χρόνια ρήγμα στις σχέσεις ανάμεσα σε μερικά από τα ισχυρότερα κράτη του αραβικού κόσμου.
Τα κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις οποιασδήποτε φύσεως συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.
Πιο συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways, ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της πως αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς τη Σαουδική Αραβία, ενώ παράλληλα η εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους flydubai, που έχει την έδρα της στο Ντουμπάι, είχε ανακοινώσει από την πλευρά της πως πρόκειται να αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από την Ντόχα. Το ίδιο κάνουν και οι εταιρείες Etihad και Emirates που ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν από σήμερα Τρίτη τις πτήσεις τους προς και από το Κατάρ, όπως έκανε και η Saudi Arabia Airlines (Saudia) με αναρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.
Η τελευταία πτήση της Emirates από το Αμπού Ντάμπι για την Ντόχα αναχώρησε στις 02:45 της Τρίτης, τοπική ώρα, αναφέρει σε email ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας. Ωστόσο, οι χθεσινές πτήσεις της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν κανονικά.
Το Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του για τη συντονισμένη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του εξαιτίας της υποστήριξης που η Ντόχα κατηγορείται ότι προσφέρει στην τρομοκρατία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Jazeera TV που έχει την έδρα του στο Κατάρ.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024