Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιάλογο με το Μαυροβούνιο για την κατάργηση έκδοσης βίζα ξεκινά η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διάλογο με το Μαυροβούνιο για την κατάργηση έκδοσης βίζα ξεκινά η Ε.Ε.

Επίσημο διάλογο με το Μαυροβούνιο για την κατάργηση της έκδοσης βίζας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Franco Frattini, ευρισκόμενος την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της χώρας, την Ποντγκόριτσα. Στόχος του διαλόγου είναι να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες…

Επίσημο διάλογο με το Μαυροβούνιο για την κατάργηση της έκδοσης βίζας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Franco Frattini, ευρισκόμενος<...>την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της χώρας, την Ποντγκόριτσα. Στόχος του διαλόγου είναι να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες στις αρχές του Μαυροβουνίου για τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να εγγυηθεί η κατάργηση έκδοσης βίζας για όλους τους πολίτες της χώρας.

“Η έναρξη διαλόγου με το Μαυροβούνιο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ε.Ε. για στήριξη του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας” δήλωσε σχετικά ο κ. Frattini, στην εναρκτήρια τελετή για το διάλογο κατάργησης της βίζας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2008, οι πολίτες του Μαυροβουνίου απολαμβάνουν τα οφέλη της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας. Η συμφωνία αυτή προβλέπει ευκολότερη έκδοση βίζας για πολλές κατηγορίες πολιτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται φοιτητές, αθλητές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, ασθενείς, αλλά και πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν συγγενικά τους πρόσωπα, που ζουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, θα συνεχίσει να βοηθάει το Μαυροβούνιο πολιτικά και οικονομικά, ώστε να αποκτήσει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την άρση έκδοσης της βίζας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024