Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιεκόπη η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία λόγω… συνωστισμού για τον Gerard Butler
Αθλητικός τουρισμός

Διεκόπη η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία λόγω… συνωστισμού για τον Gerard Butler

Η μεγάλη προσέλευση κοινού στην ειδική τελετή υποδοχής της στη Σπάρτη, παρουσία του γνωστού ηθοποιού, θορύβησε τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αποφασίσει τη ματαίωση του υπολοίπου προγράμματος.

Στη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους προχώρησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε κανονικά χθες 12 Μαρτίου, μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στη συνέχεια η Φλόγα διανυκτέρευσε στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί συνέχισε το ταξίδι της.

Όμως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η μεγάλη προσέλευση κοινού στην ειδική τελετή υποδοχής της στη Σπάρτη, παρουσίασ του γνωστού ηθοποιού, θορύβησε τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα η ΕΟΕ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τη ΔΟΕ, να αποφασίσει τη ματαίωση του υπολοίπου προγράμματος.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράδοση της Φλόγας στους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020” θα γίνει κανονικά στην Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ
“H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλλημένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή ‘Τόκυο 2020’ θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024