Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔήλωση του ΠΟΤ για την κατάσταση στην Αϊτή
Υπάρχουν αγνοούμενοι τουρίστες

Δήλωση του ΠΟΤ για την κατάσταση στην Αϊτή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, UNWTO, ανακοίνωσε την Παρασκευή τη λύπη του για τα θύματα του σεισμού της Αϊτή και εξέφρασε την υποστήριξη του στις οικογένειες τους. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν αρκετοί τουρίστες μεταξύ των θυμάτων αφού μόνο από το ξενοδοχείο Montana που υπέστη μεγάλες ζημιές υπάρχουν 200 αγνοούμενοι. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Agence France-Presse, περίπου 300…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, UNWTO, ανακοίνωσε την Παρασκευή τη λύπη του για τα θύματα του σεισμού<...> της Αϊτή και εξέφρασε την υποστήριξη του στις οικογένειες τους. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν αρκετοί τουρίστες μεταξύ των θυμάτων αφού μόνο από το ξενοδοχείο Montana που υπέστη μεγάλες ζημιές υπάρχουν 200 αγνοούμενοι. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Agence France-Presse, περίπου 300 άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στο τετράστερο ξενοδοχείο που καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ξενοδοχείο είχε κτιστεί πριν από 98 χρόνια, και διέθετε 145 δωμάτια.

Ακόμα ένα ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Αϊτη Port-au-Prince καταστράφηκε. Το τριάστερο Christopher χρησιμοποιείτο από τα Ηνωμένα Έθνη ως αρχηγείο, ενώ τη στιγμή του σεισμού υπήρχαν μέσα 200 στελέχη των Ηνωμένων Εθνών. Από το σεισμό σκοτώθηκε και ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με την Wall Street Journal περίπου 150 άτομα παραμένουν ακόμα παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου. Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald άλλο ένα ξενοδοχείο καταστράφηκε το Karibe Hotel.

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες που έχουν θαφτεί στα συντρίμμια. Πέντε ημέρες σχεδόν μετά το σεισμό όμως, συμβαίνουν και θαύματα στα ερείπια: Μία γυναίκα ανασύρθηκε αφυδατωμένη αλλά χωρίς σοβαρά τραύματα από τα συντρίμμια ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 97 ώρες μετά το σεισμό το πρωί της Κυριακής.

Η σοβαρότητα μια ακόμα φυσικής καταστροφής θέτει νέες προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα και ο ΠΟΤ εύχεται να υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης. Αν και ακόμα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτό τον όλεθρο, οι συνέπειες αυτού του σεισμού φάνηκαν σε πολύ μακρινή απόσταση με αποτέλεσμα να μιλάμε για μια καταστροφή με τραγικές συνέπειες.

Η ανακοίνωση του ΠΟΤ κάνει μνεία στις ζωές που χάθηκαν από την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών μια και ο ΠΟΤ είναι ένα από τα όργανα των Ηνωμένων Εθνών. Ο ΠΟΤ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί, ειδικά δε στον τουριστικό κλάδο. Επίσης, θα συνεισφέρει στο σχέδιο αποκατάστασης ΅recovery planΆ με την πεποίθηση ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαδικασία ανοικοδόμησης και αναστήλωσης της περιοχής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024