Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ΜΜΕ της Βουλγαρίας
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ΜΜΕ της Βουλγαρίας

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Sarafovo, στη βουλγαρική πόλη Μπουργκάς.

Οκτώ νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς.
Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο τρομοκράτης – καμικάζι, ο οποίος με την επίθεση αυτοκτονίας προκάλεσε κατά πάσα πιθανότητα την πολύνεκρη τραγωδία. Από τη βομβιστική ενέργεια διαλύθηκε, στην κυριολεξία, τουριστικό λεωφορείο στον αερολιμένα Sarafovo, σπέρνοντας θάνατο και φρίκη ανάμεσα στους Ισραηλινούς τουρίστες και λούζοντας στο αίμα τους περαστικούς, που έτυχε να βρεθούν κοντά στον τόπο της τρομακτικής έκρηξη.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Βούλγαρος οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει τους περίπου πενήντα, σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, Ισραηλινούς τουρίστες, στο γνωστό παραθαλάσσιο παραθεριστικό κέντρο της Βουλγαρίας Slanchev Briag (Ηλιόλουστη Ακτή).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Cvetan Cvetanov κάλεσε χθες τους αυτόπτες μάρτυρες να ενημερώσουν τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές. Κατά τον κ. Cvetanov, οι βουλγαρικές αρχές διεξάγουν εντατικές ανακρίσεις στον τόπο της επίθεσης, μαζί με αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών ασφάλειας του Ισραήλ, της Europol και του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), στo πλαίσιο της μεικτής ομάδας που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε νοσοκομείο της Σόφιας νοσηλεύονται δύο βαριά τραυματισμένες γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τη νύχτα αεροπορικώς. Η κατάσταση υγείας των τριών τραυματιών χαρακτηρίζεται ως σοβαρή, αλλά σταθερή, χωρίς να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο οι ζωές τους, δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό ΒΝΤ χθες το πρωί η υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας. Πέραν αυτών, στην τρομοκρατική ενέργεια τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλα 30-32 άτομα. Σε ό,τι αφορά στο δράστη, η πιθανότερο εκδοχή που ερευνά η μεικτή ομάδα των ειδικών, είναι σύμφωνα με τον κ. Cvetanov, ότι ο δράστης ανατινάχτηκε δίπλα στο τμήμα αποσκευών του λεωφορείου.

Κατόπιν σχετικής εντολής του Βούλγαρου πρωθυπουργού, οι Ισραηλινοί τραυματίες θα επαναπατριστούν, ώστε να νοσηλευτούν σε νοσηλεία στο Ισραήλ. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί το κυβερνητικό αεροσκάφος της χώρας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, επικαλούμενο τον διοικητή της αρμόδιας αεροπορικής υπηρεσίας στη Σόφια.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Sarafovo χθες το πρωί αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους πιθανούς οργανωτές της τρομοκρατικής ενέργειας (για την οποία, ως γνωστόν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu επέρριψε ευθύνες στο Ιράν χθες βράδυ) επισημαίνοντας, ότι τα συμπεράσματα θα εξαχθούν στο πλαίσιο ανάκρισης που διεξάγουν αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Boyko Borissov, ο ύποπτος τρομοκράτης-καμικάζι είχε εισέλθει στη Βουλγαρία με πλαστή άδεια οδήγησης της Πολιτείας Μίτσιγκαν των ΗΠΑ και τον έχουν καταγράψει οι τηλεοπτικές κάμερες ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς. Από την πλευρά του, ο κ. Τσβετάνοφ διευκρίνισε, ότι ο έλεγχος του αμερικανικού FBI έχει επιβεβαιώσει, ότι η άδεια οδήγησης του νεκρού ύποπτου δράστη είναι πλαστή.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη μαζική δολοφονία, σύμφωνα τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν πάρει οι βουλγαρικές αρχές στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στους σταθμούς μαζικών μεταφορών της χώρας, όπου είναι σε ισχύ “κόκκινος συναγερμός” μετά την τρομοκρατική επίθεση, όπως ανακοινώθηκε.

Τυχόν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις των βουλγαρικών υπηρεσιών και των υπευθύνων ασφαλείας στο αεροδρόμιο Sarafovo θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, είπε ο κ. Cvetanov απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στη φωτογραφία, συγγενείς θρηνούν τους Ισραηλινούς νεκρούς τους, κατά την ανακομιδή τους από τη Βουλγαρία, στο αεροδρόμιο Ben Gurion airport στο Ισραήλ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024