Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔύο Έλληνες τουρίστες τραυματίες σε τροχαίο με νεκρούς στο Περού
Προορισμός

Δύο Έλληνες τουρίστες τραυματίες σε τροχαίο με νεκρούς στο Περού

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο Περού, κυρίως λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου, της υπερβολικής ταχύτητας ή της έλλειψης σήμανσης.

Τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από το Machu Picchu έπεσε σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων, ανέφερε χθες ο υπουργός Τουρισμού του Περού Roberto Sánchez Palomino. Σύμφωνα με όσα αναμετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ με πληροφορίες από το France24, τέσσερις τουρίστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες. Τρεις από τους νεκρούς τουρίστες είναι Κολομβιανοί και ο τέταρτος είναι Περουβιανός.

Εκτός από τους δύο Έλληνες, μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις Γάλλοι, δύο Καναδοί, δύο Ισραηλινοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ολλανδός, ένας Ισπανός και δύο Περουβιανοί (ο ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός). Ορισμένοι από τους τραυματίες επρόκειτο να διακομιστούν στη Lima με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, περίπου 100 χλμ. από την πόλη Cusco, την πρωτεύουσα των Ίνκας η οποία αποτελεί το κύριο σημείο εκκίνησης για τους τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο Περού, κυρίως λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου, της υπερβολικής ταχύτητας ή της έλλειψης σήμανσης. Πριν από τρεις εβδομάδες, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα.

Στη φωτογραφία, το τουριστικό mini bus όπως κατέληξε σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων (Peruvian National Police/AFP.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024