Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔυσοίωνες οι προοπτικές από την κύρια τουριστική αγορά της Κύπρου – το Ην. Βασίλειο
Συνάντηση ΣΤΕΚ με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Δυσοίωνες οι προοπτικές από την κύρια τουριστική αγορά της Κύπρου – το Ην. Βασίλειο

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Aκη Βαβλίτη, είχε συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κ. Αθανάσιο Ορφανίδη. Κατά […]

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Aκη Βαβλίτη, είχε συνάντηση με τον διοικητή<...> της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κ. Αθανάσιο Ορφανίδη.

Κατά τη συνάντηση ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΤΕΚ για τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, τα προβλήματα και τις προοπτικές της ξενοδοχειακής και γενικότερα της τουριστικής βιομηχανίας. Ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυσοίωνες προοπτικές, ιδιαίτερα από την κύρια τουριστική αγορά της Κύπρου που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες δυστυχώς καθίστανται ακόμα πιο αρνητικές από τα ψηλά δανειστικά επιτόκια, επιτοκιακά περιθώρια και ψηλές χρεώσεις που επιβάλλουν οι κυπριακές τράπεζες και που καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια ανάκαμψης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Ο κ. Ορφανίδης επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και κατανόηση για τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και τα οποία επενεργούν σαν τροχοπέδη στην έξοδο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας από την κρίση, ενώ παράλληλα αντίκρισε θετικά συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει ο ΣΤΕΚ που θα μπορούσαν να συμβάλουν, όχι μόνο στην επιβίωση της σκληρά δοκιμαζόμενης σήμερα ξενοδοχειακής βιομηχανίας, αλλά και να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για προώθηση νέων επενδύσεων για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024