Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕγκαινιάστηκε το μουσείο Quai Branly στο Παρίσι

Εγκαινιάστηκε το μουσείο Quai Branly στο Παρίσι

Εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο του Quai Branly από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jacques Chirac, έξι χρόνιαμετά τα εγκαίνια του Pavillon des Sessions του Μουσείου του Λούβρου. Είναι συνολικού […]

Εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο του Quai Branly από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jacques Chirac, έξι χρόνια<...>μετά τα εγκαίνια του Pavillon des Sessions του Μουσείου του Λούβρου.

Είναι συνολικού εμβαδού 40 χιλιάδων τ.μ, ενώ περιβάλλεται από κήπο συνολικού εμβαδού 18 χιλιάδων τ.μ. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jean Nouvel, ενώ τον κήπο δημιούργησε ο αρχιτέκτονας κήπων Gilles Cl?ment. Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, μερικά βήματα από τον Πύργο του Aϊφελ.

Στις εγκαταστάσεις του που μπορεί να υποδεχτεί έως και 1,6 εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο, θα φιλοξενεί 3 500 έργα σε μόνιμη έκθεση και θα διοργανώνει πολλές και ποικίλες δραστηριότητες όπως, θέατρο, κινηματογράφο, διαλέξεις κ.α.

Το νέο Μουσείο του Quai Branly που περιλαμβάνει εξ ολοκλήρου το μουσείο Τεχνών της Αφρικής και της Ωκεανίας θα είναι το Μουσείο Τεχνών και Πολιτισμών της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας και της Αμερικής. Φιλοδοξεί να τοποθετήσει στη σωστή τους θέση τις μη-ευρωπαϊκές τέχνες και πολιτισμούς και να τεθεί στην υπηρεσία του διαπολιτισμικού διαλόγου και του σεβασμού της πολιτιστικής ποικιλομορφίας. Και φυσικά θέλει να γνωρίσει στο ευρύ κοινό ένα μεγάλο αριθμό μη-δυτικών τεχνών και πολιτισμών ακόμη άγνωστες και παρόλα αυτά αξιοθαύμαστες και εξαιρετικής ποιότητας.

Από τα 300.000 έργα που ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου του Quai Branly μόνο 3.500 θα εκτίθενται μόνιμα, με στόχο την παρουσίαση των υπόλοιπων εκθεμάτων σε συνδυασμό με τα μόνιμα σε 10 διαφορετικές εκθέσεις το χρόνο. Το Μουσείο θα δανείζει επίσης έργα για εκθέσεις είτε στη Γαλλία είτε σε άλλες χώρες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024