Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕκατοντάδες μετασεισμοί και κατολισθήσεις παγίδευσαν τουρίστες στη Νέα Ζηλανδία
Προορισμοί

Εκατοντάδες μετασεισμοί και κατολισθήσεις παγίδευσαν τουρίστες στη Νέα Ζηλανδία

Οι πολυάριθμοι μετασεισμοί και οι κατολισθήσεις παγίδεψαν εκατοντάδες ταξιδιώτες και πολίτες στις πληγείσες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας.

Ο μεγέθους 7,8 Ρίχτερ σεισμός που έγινε χθες στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας ακολουθήθηκε από σχεδόν 313 μετασεισμούς, οι οποίοι προκάλεσαν σχεδόν 80.000-100.000 κατολισθήσεις από τις 6 το πρωί μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα σήμερα. Σύμφωνα με την Geonet, σε διάστημα 12 ωρών, ολόκληρη στην περιοχή κοντά στην παράκτια πόλη Kaikoura στο Νότιο Νησί έγιναν 1.212 μετασεισμοί.

Οι αρχικές δονήσεις αργότερα συνοδεύτηκαν από καταρρακτώδη βροχή και ισχυρούς ανέμους, που πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας και, ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις κατοίκους τους.

Οι πολυάριθμοι μετασεισμοί και οι κατολισθήσεις παγίδεψαν εκατοντάδες ταξιδιώτες και πολίτες στις πληγείσες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας. Στην Kaikoura, στα βόρεια του Christchurch, τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν πάνω από 130 παγιδευμένους ανθρώπους, καθώς δεν υπήρχε οδική πρόσβαση στην περιοχή. Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις ημέρες για να διασωθούν όλοι οι παγιδευμένοι τουρίστες και πολίτες.

Οι αρχές έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν πολλά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας, Wellington, συμπεριλαμβανομένης της έδρας του Ερυθρού Σταυρού.

Οι υπάλληλοι διάσωσης συμβούλεψαν τους τα παγιδευμένους τουρίστες και τους κατοίκους να κάνουν συντήρηση στα τρόφιμα και στο νερό, καθώς ίσως να πάρει λίγο χρόνο στις ομάδες διάσωσης να τους φτάσουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023