Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈκρηξη με νεκρούς και τραυματίες τουρίστες σε κεντρικό τουριστικό σημείο της Κωνσταντινούπολης
Τρομοκρατία

Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες τουρίστες σε κεντρικό τουριστικό σημείο της Κωνσταντινούπολης

Η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά στον σταθμό τραμ της πλατείας Sultanahmet, η οποία είναι ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της Πόλης, ανάμεσα σε Αγία Σοφία και Μπλε Τζαμί.

Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει την κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης στην ιστορική περιοχή Sultanahmet, ύστερα από μεγάλη έκρηξη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς (το Associated Press αναφέρει 10 νεκρούς), και 15 τραυματίες μέχρι αυτήν τη στιγμή. Μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών φέρεται να υπάρχουν Γερμανοί και Νορβηγοί τουρίστες. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, καθώς εκεί βρίσκεται πλήθος αξιοθέατων και μνημείων και γίνονται οι περισσότερες ξεναγήσεις.

Πρόκειται πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα. Πλάνα από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα, περιπολικά και οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ υπάρχουν διαμελισμένα σώματα στο σημείο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.

Πριν από λίγο το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών συμβούλευσε μέσω της ιστοσελίδας του τους πολίτες του που βρίσκονται στην Τουρκία να μην πλησιάζουν σε μέρη που υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων σε τουρκικές πόλεις, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρξουν και άλλα ανάλογα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε ξενοδοχείο υπό κατασκευή στην περιοχή Maltepe, παγιδεύοντας μέσα εργάτες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν έκρηξη πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Ο δήμαρχος του Maltepe Ali Kiliç δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι έχουν διασωθεί 20 άτομα, ενώ υπάρχει ένας ακόμη στην ταράτσα του κτιρίου. Κάποιοι από τους διασωθέντες έχουν υποιστεί ελφρούς τραυματισμούς και διακομίσθησαν σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ συνεχίζοντα οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024