Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελλάδα εγκαινίασε η Γιαννίρη στο Πεκίνο
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελλάδα εγκαινίασε η Γιαννίρη στο Πεκίνο

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Μαρία Γιαννίρη, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται με σκοπό τη συνάντησή της με εκπροσώπους της τοπικής αγοράς, στο […]

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Μαρία Γιαννίρη, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται με σκοπό τη συνάντησή της με εκπροσώπους της τοπικής αγοράς, στο πλαίσιο<...>της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας στον τομέα του τουρισμού, εγκαινίασε την Πέμπτη το βράδυ στο Capital Museum του Πεκίνου, έκθεση φωτογραφίας της γνωστής Κινέζας δημοσιογράφου-φωτογράφου και παρουσιάστριας της Κεντρικής Κινεζικής τηλεόρασης CCTV, κυρίας Rita Zhao. Η έκθεση έχει τίτλο «Greece, Explore Your Senses» και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Επισημαίνεται, ότι η κυρία Γιαννίρη συναντήθηκε με τον ομόλογό της από το υπουργείο Τουρισμού της Κίνας κ. Liu Kezhi, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού του Πεκίνο κ. Du Jiang, με εκπροσώπους τοπικών φορέων του τουρισμού καθώς και με εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων, με στόχο την ιδιαίτερη προβολή της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό.

Η γενική γραμματέας στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας και της Κίνας για την σύσφιξη και την αναβάθμιση των σχέσεων στον τομέα του τουρισμού. Τόνισε δε, πως το ενδιαφέρον αυτό πιστοποιείται από τις συντονισμένες προσπάθειες της Ελλάδας για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, καθώς και από την υπογραφή διμερούς συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας το καλοκαίρι του 2006 κατά την επίσκεψη της στην Κίνα της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Η συμφωνία αυτή, υπογράμμισε, αποτελεί καρπό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ. Καραμανλή τον Ιανουάριο του 2006, και της Σχέσης Εταιρικής Στρατηγικής Συνεργασίας που υπεγράφη τότε μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας.

Η κυρία Γιαννίρη αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της διοργάνωσης των Αγώνων του Πεκίνου, αμέσως μετά την Ολυμπιάδα στην Αθήνα το 2004, και στην «Ολυμπιακή Γέφυρα» επαφών και ανταλλαγών που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των δύο χωρών, με επίκεντρο τη συνεργασία τους στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

Επισημαίνεται πως το ταξίδι της κυρίας Γιαννίρη αποτελεί συνέχεια της επίσημης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει εκεί τον περασμένο Ιούνιο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη –Πετραλιά, όπου είχε δηλώσει πως «το υπουργείο εργάζεται συστηματικά για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο «οι δρόμοι του τουρισμού» από την Κίνα προς την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας εκτός από το γενικό τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει για κάθε επισκέπτη, προσφέρεται και για προπονητικό και αθλητικό τουρισμό. Για το λόγο αυτό μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό των Κινέζων αθλητών, τόσο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου όσο και γενικότερα των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων σε χώρες της Ευρώπης».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κυρία Zhao στο σύντομο χαιρετισμό της εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. Ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Guo Xiaoling, υπογράμμισε τη διαχρονική και οικουμενική αξία του ελληνικού πολιτισμού και τόνισε πως «αισθανόμαστε όλοι Έλληνες».

Μεταξύ των προσκεκλημένων στην έκθεση ήταν ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών τουρισμού της Κεντρικής Κινεζικής Κυβέρνησης και του Δήμου Πεκίνου, διπλωμάτες, εκπρόσωποι κινεζικών ΜΜΕ και κινέζοι καλλιτέχνες. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσική εκδήλωση με τον πιανίστα Σάκη Παπαδημητρίου και την Γεωργία Συλλεού (τραγούδι), όπου παρουσιάστηκαν πτυχές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής στο κινεζικό κοινό.

Μέσω της έκθεσης προσφέρεται η ευκαιρία στο κινεζικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Τα φωτογραφικά έργα φιλοξενήθηκαν σε αίθουσες του Μουσείου ειδικά διακοσμημένες με κίονες, ενώ διανεμήθηκε έντυπο και διαφημιστικό υλικό που προβάλλει την Ελλάδα, στην κινεζική και αγγλική γλώσσα. Το κεντρικό μήνυμα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης «Explore Your Senses» προβαλλόταν σε μεγάλη οθόνη. Στιγμιότυπα της έκθεσης μετέδωσε η Κεντρική Κινεζική Τηλεόραση, CCTV, ενώ η είδηση προβλήθηκε σε αρκετές ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές σελίδες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024