Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈλ. Κουντουρά: Προτάσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση των ταξιδίων στην ΕΕ
Ευρωπαϊκή Ένωση

Έλ. Κουντουρά: Προτάσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση των ταξιδίων στην ΕΕ

Η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού και Επενδύσεων ITIC που διοργανώθηκε online στο πλαίσιο της WTM, αναφέρθηκε, μεταξ΄υάλλων, στην καθιέρωση ενιαίων κανόνων στις μετακινήσεις και τα ταξίδια οριζόντια στην ΕΕ και την υποχρεωτική διενέργεια τεστ κατά την αναχώρηση σε όλη την ΕΕ.

Στις προτεραιότητες για την ασφαλή επανεκκίνηση των ταξιδίων και τη στήριξη του τουρισμού στην ΕΕ, αναφέρθηκε η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού και Επενδύσεων ITIC που διοργανώθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market (WTM).

Στην ίδια ενότητα του συνεδρίου όπου μίλησε η Ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, συμμετείχαν επίσης καταξιωμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο δρ. Taleb Rifai, πρόεδρος του ΙΤΙC και τέως γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, ο Nayef Al Fayez, υπουργός Τουρισμού της Ιορδανίας, ο Edmund Bartlett, υπουργός Τουρισμού της Τζαμάικας και πρόεδρος του Global Tourism Resilience & Crisis Management Center και η Shaikah Mai Bint Mohammad Al Khalifa, πρόεδρος της Αρχής Πολιτισμού και Αρχαιοτήτων του Μπαχρέιν.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ και στις ενέργειες που προχωρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διεκδικώντας πιο άμεση και ευρεία παρέμβαση της Κομισιόν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις που η ίδια έχει καταθέσει από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, ως Συντονίστρια της GUE/NGL στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, και η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ψήφισμα για τον τουρισμό τον Ιούνιο του 2020.

Οι βασικές αυτές προτάσεις της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι:

  • Καθιέρωση ενιαίων κανόνων στις μετακινήσεις και τα ταξίδια οριζόντια στην ΕΕ
  • Υποχρεωτική διενέργεια τεστ κατά την αναχώρηση σε όλη την ΕΕ, με γρήγορες, αξιόπιστες και προσιτές σε κόστος διαδικασίες, και μάλιστα η Κομισιόν να εξετάσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται ακόμη και δωρεάν στους πολίτες.
  • Επαρκή χρηματοδότηση για την εξασφάλιση άμεσης ρευστότητας στις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρομεσαίες, καθώς και για τη αγοράς εργασίας, με στόχο την αποφυγή λουκέτων και την αποτροπή απολύσεων.
  • Την καθιέρωση ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό.
  • Ξεχωριστή χρηματοδότηση για το βιώσιμο τουρισμό στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 με συμβολικό ποσό 300 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη ευρωπαϊκής στρατηγικής για το βιώσιμο τουρισμό, και τη δημιουργία νέων, όπως έναν Ευρωπαϊκό Φορέα Τουρισμού, και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων στον Τουρισμό.
  • Ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των επενδύσεων για την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου του τουρισμού και των μεταφορών.
  • Επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις στις εναλλακτικές/θεματικές μορφές τουρισμού, που αποτελούν ήδη ανερχόμενη παγκόσμια τάση και των οποίων η ανάπτυξη επιταχύνεται τόσο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας όσο και λόγω της αναγκαίας στροφής στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023