Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλεύθερη και πάλι η είσοδος στο Θιβέτ για τους τουρίστες
Περισσότερα από 100 ξένα γκρουπ αναμένονται τον Απρίλιο

Ελεύθερη και πάλι η είσοδος στο Θιβέτ για τους τουρίστες

Η κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε την απόφασή της να ανοίξει και πάλι η Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ για τους τουρίστες, μετά από την παρέλευση της περιόδου, όπου υπήρχαν ανησυχίες για […]

Η κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε την απόφασή της να ανοίξει και πάλι η Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ για τους<...> τουρίστες, μετά από την παρέλευση της περιόδου, όπου υπήρχαν ανησυχίες για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

“Το Θιβέτ είναι σε αρμονία και ασφάλεια τώρα και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία είναι καλά προετοιμασμένα για τους τουρίστες”, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, αποδίδοντας την προσωρινή διακοπή του Μαρτίου σε λόγους “ασφαλείας των ταξιδιωτών”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 100 ξένα γκρουπ αναμένονται τον Απρίλιο. Η παραστρατιωτική αστυνομία είχε αποκλείσει όλες τις περιοχές του Θιβέτ για ξένους δημοσιογράφους και τουρίστες για σχεδόν ένα μήνα, ενώ η κυβέρνηση είχε ενισχύσει την φύλαξη των συνόρων και είχε αποκόψει ακόμη και τη δυνατότητα λήψης γραπτών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα. Η προληπτική καταστολή ήλθε εν μέσω πληροφοριών ότι ετοιμάζονται πολλές μικρές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής για την 50η επέτειο της αποτυχημένης εξέγερσης κατά της κινεζικής εξουσίας η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διαφυγή του Δαλάι Λάμα στο εξωτερικό και είχε ως στόχο να διασφαλίσει ότι δε θα υπήρχε επανάληψη των εκτεταμένων περυσινών αντικινεζικών εκδηλώσεων στο Θιβέτ.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έκανε ειδική εορταστική τελετή για τα 50χρονα των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στο Θιβέτ κάτω από την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Η εξόριστη Ομάδα “Φοιτητές για ένα ελεύθερο Θιβέτ” χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις “ωμό τέχνασμα προπαγάνδας της κινεζικής κυβέρνησης για να πείσει τον κόσμο ότι οι Θιβετιανοί είναι χαρούμενοι υπό την κινεζική εξουσία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024