Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλληνική η Προεδρία Επιτροπής του UNWTO για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Ελληνική η Προεδρία Επιτροπής του UNWTO για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού

Την Προεδρία της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) αναλαμβάνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα. Η απόφαση ελήφθη από τις εννέα χώρες – μέλη της Επιτροπής, στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών της 6ης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε…

Την Προεδρία της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) αναλαμβάνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα. Η απόφαση ελήφθη από τις εννέα χώρες – μέλη της Επιτροπής, στο πλαίσιο<...>των τριήμερων εργασιών της 6ης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3-5/6/2008, στην Αθήνα.

Η Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, συστάθηκε το 1999 και η θητεία της είναι τετραετής. Η Ελλάδα εξελέγη μέλος της Επιτροπής από τη σύστασή της, ενώ και τις δύο προηγούμενες θητείες διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο των εργασιών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, όπως οι κλιματικές αλλαγές και η επίδρασή τους στον τουρισμό, ο παγκόσμιος κώδικας ηθικής για τον τουρισμό, η ποιότητα στον τουρισμό και η αειφόρος ανάπτυξη των περιοχών παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά την ομιλία του προς την Επιτροπή, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Aρης Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης του Τουρισμού σε απόλυτη συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος. Στην κατεύθυνση αυτή ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προχωρά από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σε μελέτη, ώστε να καταγραφούν όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία, που υπάρχουν στη χώρα και να καθοριστούν τα κριτήρια για την πιστοποίησή τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024