Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιδίωξη ένταξης νέων ελληνικών προορισμών στην αγορά κρουαζιέρας
Κρουαζιέρα

Επιδίωξη ένταξης νέων ελληνικών προορισμών στην αγορά κρουαζιέρας

Συναντήσεις του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στη Seatrade Cruise Med με κορυφαίους oμίλους κρουαζιέρας για τις δυνατότητες ένταξης νέων ελληνικών προορισμών, την ενίσχυση του homeporting και την προώθηση νέων θεματικών εμπειριών στα πακέτα κρουαζιέρας, συνδυαστικά με τις επισκέψεις στους ελληνικούς προορισμούς.

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας  είχε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, με στόχο την ισχυροποίηση της ελληνικής κρουαζιέρας και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματα των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας της Ευρώπης και διεθνώς έως το 2021.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 12ης Έκθεσης και Συνεδρίου Seatrade Cruise Med στη Λισαβόνα, όπου συμμετείχε ο γενικός γραμματέας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, καθώς και η  αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική  Χονδροματίδου.

Σε συνέχεια των επαφών της κας Κουντουρά και της καθιέρωσης στενής και διαρκούς συνεργασίας τα τελευταία χρόνια με τις παγκόσμιες εταιρείες κρουαζιέρας, ο κ. Τζιάλλας και η κα Χονδροματίδου συναντήθηκαν -μεταξύ άλλων- με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MSC, Gianni Onorato, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Chris Theofilides, τους αντιπροέδρους της Royal Carribean Cruises Ukko Metsola και Christopher Allen, καθώς και με στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας Disney, Virgin, Silversea, Costa, κ.ά.

Συζήτησαν τις δυνατότητες ένταξης νέων ελληνικών προορισμών, την ενίσχυση του homeporting και την προώθηση νέων θεματικών εμπειριών στα πακέτα κρουαζιέρας, συνδυαστικά με τις επισκέψεις στους ελληνικούς προορισμούς.

Ο κ. Τζιάλλας επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου MedCruise Airam Diaz Pastor καθώς και με την εκπρόσωπο Κυβερνητικών και Δημόσιων Υποθέσεων Αν. Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA, κα Μαρία Δεληγιάννη, για την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους με την Ελλάδα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Ο κ. Τζιάλλας χαιρέτισε σε ειδική ενότητα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με χορηγία του ΕΟΤ, για την παρουσίαση των ευκαιριών σε νέους προορισμούς, “Hidden Gems Uncovered: Opportunities in New Destinations”. Τόνισε ότι η ανάδειξη νέων προορισμών συμβάλλει στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων όπως η υπερσυγκέντρωση σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, ενώ δημιουργεί και οφέλη που διαχέονται σε περισσότερες περιοχές και στις τοπικές τους κοινωνίες. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, παρουσίασε την επιτυχία της εθνικής τουριστικής πολιτικής που οδήγησε στο τουριστικό άλμα των τελευταίων τεσσάρων ετών, και μίλησε για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών που μπαίνουν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Επίσης ο κ. Τζιάλλας συμμετείχε στο κλείσιμο της διοργάνωσης στη συζήτηση με τίτλο “Vision 2030”, όπου παρουσίασε το όραμα του ελληνικού τουρισμού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό και ασφαλή προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024