Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιφυλακή σε ευρωπαϊκά λιμάνια και αεροδρόμια ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι
Τρομοκρατία

Επιφυλακή σε ευρωπαϊκά λιμάνια και αεροδρόμια ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Στους δημόσιους χώρους θα αυξηθούν οι έλεγχοι των επισκεπτών και των επιβατών, ενώ αυξημένος έλεγχος θα υπάρχει και στις εισόδους πολυκαταστημάτων.

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η Γαλλία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ύστερα από την πολύνεκρη επίθεση τρομοκρατών στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας “Charlie Hebdo” στο κέντρο του Παρισιού, κατά την οποία 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με γερμανικά και γαλλικά ΜΜΕ, 3.000 αστυνομικοί, μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, και ειδικές δυνάμεις θα κάνουν περιπολίες στα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, και σε άλλα ευαίσθητα σημεία της χώρας.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στη Νέα Υόρκη αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Στους δημόσιους χώρους θα αυξηθούν οι έλεγχοι των επισκεπτών και των επιβατών, ενώ αυξημένος έλεγχος θα υπάρχει και στις εισόδους πολυκαταστημάτων.

Αλλά και η Ρώμη βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού, μετά την επίθεση στο Παρίσι. Ιδιαίτερη έμφαση, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα “La Stampa”, δίνεται σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς, πρεσβείες, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κυβερνητικά κτίρια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών εντός της ημέρας στη Ρώμη προκειμένου να εξετάσουν τις ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές για τη χώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024