Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ των δύο κρατών

Επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ των δύο κρατών

Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, συμμετέχοντας στην Ελληνική αποστολή, η οποία με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, θα επισκεφθεί την Ιαπωνία…

Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, συμμετέχοντας στην Ελληνική αποστολή, η οποία με επικεφαλής τον<...>Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, θα επισκεφθεί την Ιαπωνία από τις 16 – 23 Μαΐου με την ευκαιρία της ημέρας της Ελλάδας (20/05/05) στην Expo Aichi, θα μιλήσει για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό, σε συνέδριο με θέμα “Greece: Business Opportunities in the Heart of South-Eastern Europe” που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στο Τόκιο.

Ο κ. Λιάσκος θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε Ιαπωνικά και Διεθνή ΜΜΕ για τον ελληνικό τουρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης του, στο πλαίσιο των νέων μέτρων και πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Η EXPO 2005, η οποία διαρκεί 6 μήνες, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές εκδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών, στην οποία συμμετέχουν 127 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της Ε.Ε., ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια.

Η συμμετοχή της χώρας μας στην EXPO 2005, αποσκοπεί στην προβολή της εικόνας και του δυναμισμού της σύγχρονης Ελλάδας στο πολυάριθμο ιαπωνικό και διεθνή κοινό που την επισκέπτεται. Η κεντρική ιδέα του Ελληνικού περιπτέρου στην EXPO 2005, βασίζεται στο τρίπτυχο Φύση – Μέτρο – Aνθρωπος και αναπτύσσεται στη βάση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, που είναι: η Γη, το Νερό, ο Αέρας και η Φωτιά, ενώ το κύριο σύμβολο της ελληνικής συμμετοχής επελέγη η “η Ελιά”, που αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κληρονομιάς και παγκόσμιο σύμβολο ευημερίας και ειρήνης.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του σημαντικού αυτού γεγονότος και της 6μηνης παρουσίας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, που αποτελεί αγορά-στόχο, εντάσσεται σειρά δραστηριοτήτων πολιτιστικού, εμπορικού και οικονομικού χαρακτήρα. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα ολοκληρωμένης προβολής της Χώρας μας και προώθηση των οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων με την σημαντική αυτή αγορά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης ελληνικής αποστολής, ο κ. Λιάσκος θα επισκεφθεί το Kuoto, τη Nagoya και την Osaka.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024