Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσκεψη του υπουργού Τουρισμού σε ΗΠΑ και Μεξικό
Τουριστική πολιτική

Επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού σε ΗΠΑ και Μεξικό

Στις ΗΠΑ και στο Μεξικό ο κ. Χάρης Θεοχάρης, για συναντήσεις υψηλού ενδιαφέροντος για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2021.

Επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας προς την Ελλάδα πραγματοποιεί στις ΗΠΑ και στο Μεξικό ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Συνεχίζοντας την περιοδεία του σε χώρες υψηλού ενδιαφέροντος για τον ελληνικό τουρισμό, στις ΗΠΑ και στο Μεξικό ο κ. Θεοχάρης θα έχει σειρά επαφών με κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, καθώς και με διακεκριμένους παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Ο υπουργός μεταβαίνει στην Αμερική, με στόχο να συμβάλει στην ταχύτερη επανέναρξη της τουριστικής κίνησης, προσφέροντας απτές εγγυήσεις ότι ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει με απόλυτη ασφάλεια το 2021.

Κατά την επίσκεψή του σε ΗΠΑ και Μεξικό, ο κ. Θεοχάρης θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις, συσκέψεις, συνεντεύξεις σε ΜΜΕ κ.λπ. Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος του υπουργού έχουν ως εξής:

  • Την Παρασκευή 23 Απριλίου, στην Ατλάντα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Delta Air Lines, Glen Hauenstein και με ανώτατα στελέχη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.
  • Αργότερα την ίδια ημέρα ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της American Jewish Committee, με Ελληνοαμερικανούς βουλευτές και επιχειρηματίες, καθώς και με την ηγεσία της Ομογενειακής Οργάνωσης AHEPA Hellas.
  • Το Σάββατο 24 Απριλίου, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, αρχικά με την Poly Potter, επίτιμη πρόξενο της Κύπρου στην Ατλάντα και μέλος του ΔΣ της PSEKA και ακολούθως με τον Marc Zaronski, επίτροπο Τουρισμού.
  • Την Κυριακή 25 Απριλίου και τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, ο κ. Θεοχάρης θα βρίσκεται στο Κανκούν του Μεξικού για συναντήσεις και συνομιλίες, μεταξύ άλλων, με τους υπουργούς Τουρισμού Ισπανίας και Πορτογαλίας, καθώς και με τον Greg O’ Hara, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή του Certares, ενός από τους μεγαλύτερους μετοχικούς ομίλους τουρισμού στον κόσμο. Στο πορτφόλιο του Certares ανήκουν εταιρείες, όπως η American Express Travel, η Travel Leaders Group, τμήμα του TripAdvisor κ.ά.
  • Θα ακολουθήσει σύσκεψη του κ. Θεοχάρη με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb, τον γραμματέα Τουρισμού του Μεξικού Miguel Torruco, παρουσία άλλων επισήμων, καθώς και της προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC) Gloria Guevara. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη θα συζητήσουν ζητήματα σχετικά με την άρση των περιορισμών στις διεθνείς τουριστικές μετακινήσεις.
  • Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συσκέψεις με εξέχοντες παράγοντες της αμερικανικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, όπως ο Chris Nassetta, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού Ομίλου Hilton, ο Kike Sarasola, πρόεδρος του οργανισμού Room Mate, ο Craig Smith, πρόεδρος της Marriott International κ.ά.
  • Τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, ο υπουργός Τουρισμού θα επιστρέψει στις ΗΠΑ. Στο Ντάλας του Τέξας ο κ. Θεοχάρης θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας American Airlines.
  • Τέλος, το ταξίδι του κ. Θεοχάρη στην Αμερική θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, στο Σικάγο. Εκεί ο υπουργός Τουρισμού θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομίλου United Airlines, Brett Hart και κατόπιν με τον πρόεδρο και CEO του Chicago Marathon της Bank of America, Carey Pinkowski.

Στη φωτογραφία, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον Αμερικανό πρέσβη, Geoffrey Pyatt.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024