Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, 21 οι νεκροί
Τρομοκρατία

Επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, 21 οι νεκροί

Τα θύματα ανέρχονται σε 21, oι 14 είναι ξένοι επισκέπτες και τέσσερις Αφγανοί, ενώ νεκροί είναι οι τρεις ένοπλοι. Σώοι δύο Έλληνες πιλότοι που βρισκόντουσαν στο ξενοδοχείο.

Επίθεση Τζιχαντιστών στο εξαώροφο Intercontinental της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν έγινε το περασμένο Σάββατο. Η επίθεση ξεκίνησε από το εστιατόριο του ξενοδοχείου στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα). Σημειώνεται ότι το The Intercontinental της Καμπούλ ανήκει στο αφγανικό κράτος και δε συνδέεται με τη γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα με το ίδιο όνομα, το οποίο συχνά φιλοξενεί γάμους, συνέδρια και πολιτικές συγκεντρώσεις.

Με επιβεβαιωμένα θύματα 21 ανθρώπους, oι 14 είναι ξένοι επισκέπτες και τέσσερις Αφγανοί, ενώ νεκροί είναι οι τρεις ένοπλοι. Από τα πτώματα μόνο δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Οι νεκροί είναι 9 Ουκρανοί, ένας Γερμανός και ένας Καζάκος, με άλλους τρεις να μην έχουν επιβεβαιωθεί οι εθνικότητές τους.

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν όταν αφγανικές δυνάμεις επενέβησαν και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους τη νύχτα. Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών και τέσσερις πολίτες, διασώθηκαν.

Η αεροπορική εταιρεία Kam Air δηλώνει ότι κάποιοι εργαζόμενοί της έχουν σκιτωθεί και κάποιοι άλλοι είναι αγνοούμενοι.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Την πληροφορία για νεκρό Έλληνα υπήκοο είχε μεταδώσει το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο την αστυνομία της Καμπούλ.

Το ΥΠΕΞ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές αρχές στην Καμπούλ. Διαβεβαιώνει πάντως πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024