Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςEuropean Tourism Cities Awards: Γκότενμπεργκ και Υόρκη οι μεγάλοι νικητές
European Cities Marketing

European Tourism Cities Awards: Γκότενμπεργκ και Υόρκη οι μεγάλοι νικητές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – CITY BREAK 2007 – Αθήνα: Την τιμητική τους είχαν προχτές το βράδυ η Υόρκη και το Γκότενμπεργκ, που έλαβαν τα πρώτα European Cities Tourism Awards, που απένειμε η European Cities Marketingu (ECM) για την Ευρωπαϊκή Πόλη Τουρισμού και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού της χρονιάς…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – CITY BREAK 2007 – Αθήνα: Την τιμητική τους είχαν προχτές το βράδυ η Υόρκη και το Γκότενμπεργκ, που έλαβαν τα πρώτα European Cities Tourism Awards, που απένειμε η European Cities Marketingu (ECM) για την Ευρωπαϊκή Πόλη<...>Τουρισμού και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού της χρονιάς.

Πρόεδρος της Επιτροπής, που κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ σημαντικών υποψηφιοτήτων, ήταν ο Paul Dubrule, συνιδρυτής του Accor Group και Chairman του Maison de la France, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις υποψηφιότητες.

Ωστόσο, “δεν είχαμε κανένα δισταγμό για την απόφαση των μεγάλων νικητών” είπε ο κ. Dubrule στους καλεσμένους της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, ο Οργανισμός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ.

“Η επιτυχία του Γκότενμπεργκ ως προορισμός αναψυχής και επαγγελματικών ταξιδίων από τις αρχές του 1990 αποδεικνύει το σημαντικό έργο του Goteborg&Co, του Οργανισμού Τουρισμού του Γκότενμπεργκ” δήλωσε ο κ. Richard Tibbott, Chairman της Locum Consulting, χορηγός εταιρία του βραβείου `European City Tourism Organisation of the Year`. “Η βράβευση αυτή αποτελεί ιδανικό παράδειγμα συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα” συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή οι υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερου Οργανισμού Τουρισμού ήταν πολύ καλές (Κοπεγχάγη, Λίβερπουλ, Ρέκιαβικ και Βαλένθια), οι κριτές αποφάσισαν να τιμήσαν ακόμη ένα οργανισμό, αυτόν του Ρέκιαβικ. “Έναν νέο Οργανισμό σε μια μικρή πόλη, που αν και δεν παρουσιάζει ακόμη εξαιρετικά αποτελέσματα από το 2003 που ιδρύθηκε, έχει καταφέρει ωστόσο να έχει ένα ισχυρό brand και καλή στρατηγική” εξήγησε ο κ. Tibbott.

Για το βραβείο “European Tourism City of the Year”, υποψήφιες ήταν το Γκότενμπεργκ, η Βαλένθια και η Υόρκη, αλλά η τελευταία ήταν ξεκάθαρα η νικήτρια, όπως σχολίασε ο κ. Thomas Gleisner από τη χορηγό εταιρία SAS του βραβείου. “Η πόλη” συμπλήρωσε “έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ιστορία 2.000 ετών, σειρά αξιοθέατων, φανταστικό shopping και μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων και φεστιβάλ, στοιχεία που την κάνουν ιδανική για επισκέψεις”.

Σημειώνεται πως τα European Cities Tourism Awards, που ξεκίνησαν πέρσι στη City Break 2006 του Ελσίνκι, γίνονται κάθε δύο χρόνια. Έτσι, η επόμενη τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2009.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024