Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsFedHATTA: Η Ιορδανία ιδανικός προορισμός για Έλληνες με ενδιαφέρον για θρησκευτικό – πολιτιστικό τουρισμό
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Η Ιορδανία ιδανικός προορισμός για Έλληνες με ενδιαφέρον για θρησκευτικό – πολιτιστικό τουρισμό

Αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων της Royal Jordanian από και προς την Ελλάδα την μετά-COVID εποχή.

Σε εκδήλωση παρουσίασης και ενημέρωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ιορδανία, που οργανώθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού Ιορδανίας την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχε η Ομοσπονδία FedHATTA, καθώς και τουριστικά γραφεία-μέλη του ΗΑΤΤΑ που ειδικεύονται στις αραβικές αγορές.

Από την πλευρά της Ιορδανίας στην εκδήλωση παρουσίασης συμμετείχαν οι:  γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ,  Ahmad Alhmoud, ο ειδικός θρησκευτικού τουρισμού και μέλος του ΔΣ, Amer Al Twal του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας, ο γενικός πρόξενος Ιορδανίας Ashraf Khasawneh και η κα Δέσποινα Μαντά, επίτιμος πρόξενος της Ιορδανίας όπως και ο Zakaria Abbadi, Aerea Manager Greece & Cyprus της Royal Jordanian.

Τον κλάδο των ελληνικών τουριστικών γραφείων εκπροσώπησε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων – μελών του ΗΑΤΤΑ, εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού με ειδίκευση στις Αραβικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας παρουσίασαν νέους και καθιερωμένους προορισμούς ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος της Ιορδανίας και έδωσαν την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τις ισχύουσες διαδικασίες και περιορισμούς λόγω του COVID-19, αλλά και για την προγραμματισμένη χαλάρωσή τους, έτσι ώστε να δοθεί κίνητρο για την επανέναρξη των ταξιδιών προς την Ιορδανία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων της Royal Jordanian από και προς την Ελλάδα για την μετά-COVID εποχή.

Ο κ. Τσιλίδης δήλωσε: “Πραγματοποιήθηκε μια εκπληκτική παρουσίαση για τον προορισμό ‘Ιορδανία’ και οι εκπρόσωποι των ελληνικών τουριστικών γραφείων που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για έναν προορισμό με μεγάλο πολιτιστικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Πρόκειται για μια χώρα φίλα προσκείμενη στην Ελλάδα. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τουριστικών συνδέσμων των δύο χωρών, ώστε να έχουμε αμοιβαία τουριστικά οφέλη. Στην ελληνική αγορά καταγράφεται ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ιορδανία, ιδιαίτερα στην Πέτρα και τον Ιορδάνη ποταμό όπου κυριαρχεί το θρησκευτικό ιδεώδες”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Αθήνα και το Προξενείο της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε πραγματοποιηθεί και πάλι συνάντηση του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας με τη FedHATTA για την παρουσίαση της Ιορδανίας στα ελληνικά τουριστικά γραφεία.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023