Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςFEG: Προσοχή στη λάθος ορολογία που χρησιμοποιείται για τους επαγγελματίες στον τουρισμό
Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Ξεναγών

FEG: Προσοχή στη λάθος ορολογία που χρησιμοποιείται για τους επαγγελματίες στον τουρισμό

Οποιοδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία με αντίθετο σκοπό από αυτόν της διαφάνειας, της προστασίας του καταναλωτή και της εξειδικευμένης και πιστοποιημένης με εξετάσεις εκπαίδευσης επαγγελματιών ξεναγών, θα επηρεάσει την ποιότητα υπηρεσιών στον τουρισμό προς τον επισκέπτη της Ελλάδας, υποστηρίζουν οι ξεναγοί.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Ξεναγών (FEG) απέστειλε στην υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο, τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τη Βουλή των Ελλήνων, ενημερωτικό σημείωμα με βασικά στοιχεία για το επάγγελμα του ξεναγού.

Στο κείμενο η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η Η FEG και οι ομοσπονδίες-μέλη της FEG βρίσκονται τώρα στη διαδικασία της επικοινωνίας με υπουργούς, εθνικούς βουλευτές των κρατών-μελών, με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και με οργανώσεις καταναλωτών, εφιστώντας την προσοχή τους στη λάθος ορολογία που χρησιμοποιείται για τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και το κυριότερο, στην παραπληροφόρηση και παραπλάνηση που επιχειρείται από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες του τουρισμού, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

“Οποιοδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία με αντίθετο σκοπό από αυτόν της διαφάνειας, της προστασίας του καταναλωτή και της εξειδικευμένης και πιστοποιημένης με εξετάσεις εκπαίδευσης επαγγελματιών ξεναγών, θα επηρεάσει τους συναδέλφους μας στην Ελλάδα, όπως και σε όλον τον κόσμο, και βεβαίως την ποιότητα υπηρεσιών στον τουρισμό προς τον επισκέπτη της Ελλάδας, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι η τωρινή πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού για τροποποίηση της ελληνικής νομοθεσίας περί ξεναγών αγνοεί τα δικαιώματα των καταναλωτών για τη διαφάνεια και την προστασία στον τουριστικό τομέα, καθώς και τα θέματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών. Επάνω σ’αυτό το θέμα ζητάμε και τη δική σας στήριξη και βοήθεια στην έκκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ), ώστε να αποσυρθούν οι διατάξεις που ακυρώνουν το επάγγελμα του ξεναγού στην Ελλάδα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024