Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΦόβοι για αντίποινα τρομοκρατών στο Παρίσι
Εχουν ήδη ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων της Air France

Φόβοι για αντίποινα τρομοκρατών στο Παρίσι

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν δήλωσε πως μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν υπάρχουν φόβοι ότι η Γαλλία θα αποτελέσει στόχο αντιποίνων. “Οι απειλές […]

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν δήλωσε πως μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν υπάρχουν<...> φόβοι ότι η Γαλλία θα αποτελέσει στόχο αντιποίνων. “Οι απειλές βρίσκονται παντού και πράγματι υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι η Γαλλία θα αποτελέσει στόχο, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες φίλες χώρες, αντιποίνων και εκδίκησης”, τόνισε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

“Έδωσα χθες Τρίτη οδηγίες για ενίσχυση των περιπολιών και των προληπτικών μέτρων. Φυσικά θα προσαρμοστούμε στην κατάσταση”, πρόσθεσε ο ίδιος. Το γαλλικό σχέδιο Vigipirate, κατά της τρομοκρατίας, βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού από το 2005. “Την περασμένη χρονιά στη Γαλλία συνελήφθησαν 96 άτομα για ενέργειες που συνδέονται με την τρομοκρατία, 36 από αυτά φυλακίστηκαν”, διευκρίνισε ο Γκεάν. Ο υπουργός τόνισε πως ανησυχεί για απειλές εναντίον γαλλικών συμφερόντων και των Γάλλων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό “ανησυχώ ιδιαίτερα για την κατάσταση στο Σάχελ”, όπου τέσσερις Γάλλοι κρατούνται όμηροι από την αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi), επισήμανε.

Σε ερώτηση για την ασφάλεια των πτήσεων της Air France, ο Κλοντ Γκεάν απάντησε: “Συγκεκριμένα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί. Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε αφρικανικά αεροδρόμια που θεωρούνται ως τα πλέον ευαίσθητα, για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και να διασφαλίσουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα”.

“Επίσης βρισκόμαστε σε επιφυλακή στις πρεσβείες μας”, κατέληξε, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη επίθεση στην γαλλική πρεσβεία στην Μαυριτανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024