Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΓαλλία: Κατά της απόφασης της Eurostar να επιλέξει τρένα Siemens
«Aκυρη και ως μη γενομένη» η απόφαση, λέει ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών

Γαλλία: Κατά της απόφασης της Eurostar να επιλέξει τρένα Siemens

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό δήλωσε χθες ότι η απόφαση της Eurostar να παραγγείλει τρένα μεγάλης ταχύτητας στον γερμανικό όμιλο Siemens, εις βάρος της γαλλικής ανταγωνιστικής εταιρείας Alstom, είναι […]

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό δήλωσε χθες ότι η απόφαση της Eurostar να παραγγείλει τρένα μεγάλης ταχύτητας στον γερμανικό όμιλο Siemens<...>, εις βάρος της γαλλικής ανταγωνιστικής εταιρείας Alstom, είναι άκυρη και ως μη γενομένη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η γαλλική κυβέρνηση αμφισβητεί την επιλογή της Eurostar για βαγόνια του ομίλου Siemens διότι δεν συμφωνούν με τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν σήμερα τη διάσχιση της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη. “Λέμε από την αρχή στη διεύθυνση του Eurotunnel και της Eurostar ότι υλικά διαφορετικά από τα υλικά της Alstom δεν μπορούν να εγκριθούν, κατά συνέπεια, η απόφαση που έλαβε η Eurostar είναι άκυρη και ως μη γενομένη”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Γάλλος υπουργός.

Αυτό σημαίνει ότι το συμβόλαιο δεν έχει υπογραφεί και δεν μπορεί να υπογραφεί, όσο δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας και έγκρισης του υλικού και θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια αναλύσεων για να προσδιορισθεί εάν πληρούνται οι όροι ασφαλείας από τη Siemens, διευκρίνισαν πηγές του υπουργείου.

Η Eurostar ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι αποφάσισε την αγορά δέκα τρένων μεγάλης ταχύτητας από τη Siemens, ύψους 600 εκατ. ευρώ. Η Eurostar είναι κατά 55% θυγατρική της γαλλικής δημόσιας εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF). Το 40% κατέχει η βρετανική κυβέρνηση και το 5% η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία (SNCB).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024