Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΓρ. Τάσιος: 'Σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει' συνέχεια, δώδεκα μήνες το χρόνο
Περιφέρεια

Γρ. Τάσιος: 'Σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει' συνέχεια, δώδεκα μήνες το χρόνο

Δήλωση του προέδρου της ΠΟΞ και προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιου για τη συμμετοχή της Αρναίας στον διαγωνισμό 'Best Tourism Villages' του ΠΟΤ.

“Μόνο περηφάνεια για την Αρναία μας! Το καμάρι της βόρειας Χαλκιδικής του Δήμου Αριστοτέλη που ξεκίνησε χθες το ταξίδι του για να κατακτήσει… τίτλο ομορφιάς και βιώσιμης ανάπτυξης στον διαγωνισμό ‘Best Tourism Villages’ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – ΠΟΤ. Η αινιγματική της γοητεία δε θα εξαπλωνόταν εκτός συνόρων, εάν δεν είχε αναδείξει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της ο Δήμος και εάν οι κάτοικοι της δεν είχαν φροντίσει να τη διατηρούν διαχρονικά φιλόξενη και μαγευτική. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια από καρδιάς!”

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ και προέδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, για τη συμμετοχή της Αρναίας στον διαγωνισμό ‘Best Tourism Villages’ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Και συνέχισε: “Το ελληνικό brand δυναμώνει και είμαι βέβαιος ότι η κρίση της επιτροπής που συνέστησε η υφυπουργός, αρμόδια για τις ειδικές μορφές Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη να συμπεριλάβει την Αρναία στα τρία ελληνικά χωριά που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μαζί με το Φισκάρδο του Δήμου Σάμης και την Πέρδικα του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα αυξήσει τα βραβεία που κατακτούμε, αλλά και την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. Θα δώσει την ευκαιρία να ασχοληθούν περισσότεροι νέοι άνθρωποι με τον τουριστικό μας τομέα που στηρίζει διαχρονικά όσο λίγοι την ελληνική οικονομία και προσφέρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην επαρχία, ακόμη και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Εμείς, οι Χαλκιδικιώτισσες και οι Χαλκιδικιώτες, ξέρουμε καλά γιατί ‘σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει’ συνέχεια, δώδεκα μήνες το χρόνο. Ότι Χαλκιδική δεν είναι μόνο οι παραλίες της, είναι και τα ορεινά της χωριά. Διότι κατοικούμε σε έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς χειμώνα – καλοκαίρι και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τόπος μας. Έχουμε ωστόσο, πολλά περιθώρια ανάπτυξης και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, με όλες μας τις δυνάμεις.

Το παράδειγμα της Αρναίας που κρατά αναλλοίωτη στο χρόνο την παράδοση και την αυθεντικότητα και τη ‘διαφημίζει’ διεθνώς με τις διακρίσεις της, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι το τουριστικό μας προϊόν μπορεί και πρέπει να στηρίζεται και να διαχέεται από άκρη σε άκρη. Είναι ουσιαστικός λόγος, ώστε να επενδύσουμε εντατικά στην επιμήκυνση της τουριστικής μας περιόδουμέσα από ειδικές μορφές, όπως είναι ο αγροτουρισμός, πάνω στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η ζωή μας είναι η Χαλκιδική και μαζί μπορούμε περισσότερα!”

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023