Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsH Opodo και η eDreams υπό έρευνα από την CAA
Online booking

H Opodo και η eDreams υπό έρευνα από την CAA

Η CAA (Civil Aviation Authority) έχει ξεκινήσει εκτενή έρευνα για τους δύο OTA, Online Travel Agents, Opodo και eDreams, που ανήκουν στον όμιλο eDreams Odigeo.

Η CAA, Civil Aviation Authority, ανακοίνωσε ότι ήταν σε συζητήσεις καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς με την Opodo και την eDreams, πολύ γνωστές εταιρείες που λειτουργούν ως OTA (Online Travel Agents), αναφορικά με μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις ιστοσελίδες τους και τη διαφάνεια των τιμών.

Οι εταιρείες, που σημειώνεται ότι και οι δύο ανήκουν στον όμιλο eDreams Odigeo, είχαν αποτύχει να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα, δήλωσε στο βρετανικό Τύπο η CAA.

Και οι δύο εταιρείες έχουν πλέον ενημερωθεί ότι διεξάγεται σε βάρος τους έρευνα της CAA, η οποία είναι σε εξέλιξη, αλλά εκπρόσωπος της CAA δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει τη ακριβή φύση της έρευνας. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν άμεσα αυτήν την έρευνα της CAA με την ανακοίνωση της Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων (ASA), η οποία πριν λίγες μέρες δημοσίευσε απόφαση που επικυρώνει καταγγελία κατά της Opodo σχετικά με παραπλανητική διαφήμιση και τιμολόγηση, πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στο γεγονός ότι αυτές οι δύο ανακοινώσεις τελικά έχουν κάποια σύνδεση.

Η ASA ζήτησε επίσης η απόφαση αυτή πρέπει να επεκταθεί για να καλύψει και την ιστοσελίδα της eDreams. “Η CAA εκφράζει την ικανοποίησή της και για τις δύο αυτές αποφάσεις”, αναφέρεται σε σχετιή ανακοίνωση.

“Η CAA θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις πρακτικές των αερομεταφορέων και των Online Travel Agent, OTA’s, σχετικά με τη διαφάνεια των τιμών και των συναλλαγών για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές δεν παραπλανώνται και έχουν πρόσβαση σε συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα η Ryanair ξεκίνησε νομική δράση κατά eDreams, η οποία, όπως υποστηρίζει, παραπλανά τους καταναλωτές που ψάχνουν για φτηνές πτήσεις και θέλουν να κάνουν κράτηση στη Ryaniar μέσω του κόμβου της που ουσιαστικά είναι αντιγραφή της Ryanair ενώ στις τιμές υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Η Ryanair έχει συμπεριλάβει και τη μηχανή αναζήτησης Google στο δικόγραφό της στο ιρλανδικό δικαστήριο όπου έχει καταφύγει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024