Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αλ Κάιντα πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Ιορδανία

Η Αλ Κάιντα πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Ιορδανία

Την ευθύνη για την προχτεσινή τριπλή βομβιστική επίθεση στα ξενοδοχεία Radisson SAS, Grand Hyatt και Days Inn στο Αμμάν της Ιορδανίας ανέλαβε με ανακοίνωση του παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Η ανακοίνωση, η γνησιότητα της οποίας…

Την ευθύνη για την προχτεσινή τριπλή βομβιστική επίθεση στα ξενοδοχεία Radisson SAS, Grand Hyatt και Days Inn στο Αμμάν της Ιορδανίας<...>ανέλαβε με ανακοίνωση του παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Η ανακοίνωση, η γνησιότητα της οποίας δεν έχει ακόμα επαληθευτεί, υπογράφεται από τον εκπρόσωπο του, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις `εγκληματικές ενέργειες` και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, ενώ μετά τις επιθέσεις όλη η πόλη του Αμμάν, κυρίως σε περιοχές γύρω από ξενοδοχεία και διπλωματικές αποστολές, βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Να υπενθυμιστεί ότι από την τριπλή βομβιστική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 67 άτομα και τραυματίστηκαν περίπου 300, κυρίως τουρίστες και επιχειρηματίες, που βρίσκονταν στην πόλη για δουλειές.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει η ιορδανική κυβέρνηση, χτες προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων της, ώστε να εμποδίσει την έξοδο των δραστών, ενώ έχει ήδη προβεί σε αρκετές συλλήψεις υπόπτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024