Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αυστρία υποστηρίζει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που προτείνει η Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Η Αυστρία υποστηρίζει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που προτείνει η Ελλάδα

Η Αυστρία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που υποστήριξαν την πρόταση, καθώς 'η κινητικότητα και τα ταξίδια είναι το κλειδί για να τονωθεί και πάλι η οικονομία μετά την ανάσχεση της πανδημίας', είπε η αυστριακή υπουργός Καγκελαρίας, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Συνταγματικές Υποθέσεις.

Υπέρ ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, όπως έχει προτείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τάσσεται, για μία ακόμη φορά, η αυστριακή υπουργός Καγκελαρίας, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Συνταγματικές Υποθέσεις Karoline Edtstadler, σε δηλώσεις της την Τρίτη.

“Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, στη βάση της πρότασης που έγινε από την Ελλάδα”, τόνισε η αυστριακή υπουργός στη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας “Kronen Zeitung”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ήδη, μετά τις συνομιλίες που είχε την περασμένη Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στη Βιέννη, με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η κα Edtstadler είχε χαιρετίσει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για την θέσπιση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού. “Είμαι πολύ χαρούμενη που η Ελλάδα υπέβαλε την πρόταση για ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πρόταση την οποία η Αυστρία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που την υποστήριξαν, καθώς η κινητικότητα και τα ταξίδια είναι το κλειδί για να τονωθεί και πάλι η οικονομία μετά την ανάσχεση της πανδημίας”, είχε τονίσει η ίδια.

Στην τηλεοπτική εκπομπή, η ίδια επισήμανε ότι “ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε σύντομα να διευκολύνει τους πολίτες να ταξιδεύουν, εμβολιασμοί και τεστ θα πρέπει να πιστοποιούνται ήδη το 2021”. Κανείς θα έχει ως πραγματικότητα ότι μόνον άνθρωποι με ένα αρνητικό τεστ, με έναν εμβολιασμό ή ίσως στο μέλλον με μία βεβαίωση αντισωμάτων, θα μπορούν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο ή να πάνε σε εστιατόριο και προς τούτο θα πρέπει να ληφθούν ήδη από τώρα μέτρα και να υπάρξει φροντίδα για συντονισμό, παρατήρησε η υπουργός Καγκελαρίας. Πρόσθεσε δε, ότι έχουν ήδη γίνει προεργασίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναγνωρίζονται τα τεστ “και αυτό είναι κάτι που θα χρειαζόμαστε περαιτέρω, να επιδεικνύουμε ένα αρνητικό τεστ”.

Το ό,τι οι εμβολιασμοί διεξάγονται αργά, είναι, κατά την άποψή της, “απολύτως μη ικανοποιητικό”, και εδώ “πρέπει κανείς να περιμένει επίσης περισσότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’αυτό είναι τόσο σημαντικό ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε εκείνοι που έχουν ήδη εμβολιαστεί να μπορούν να έχουν δικαιώματα να κάνουν πράγματα, τα οποία θα είναι η πραγματικότητα μας”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών της κας Edtstadler με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών είχε βρεθεί, μεταξύ άλλων, ο συντονισμός και η συνεργασία στην καταπολέμηση του COVID-19, και συμφωνήθηκε ότι ένας στενός συντονισμός και συνεργασία εντός της Ε.Ε. είναι απαραίτητα, ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την αυστριακή υπουργό Καγκελαρίας, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Συνταγματικές Υποθέσεις Karoline Edtstadler στη Βιέννη.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024