Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ε.Ε. ενέκρινε το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας για τους ταξιδιώτες από Ταϊλάνδη
Προορισμός

Η Ε.Ε. ενέκρινε το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας για τους ταξιδιώτες από Ταϊλάνδη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκρίνει το "Thailand Digital Health Pass" για ταξιδιώτες από την Ταϊλάνδη γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να επισκέπτονται περισσότερες από 60 χώρες/επικράτειες που είναι εγγεγραμμένες στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αποδέχεται επίσημα πλέον το “Thailand Digital Health Pass” για να διευκολύνει τους ταξιδιώτες από την Ταϊλάνδη να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 60 χώρες/περιοχές που αποτελούν μέρος του Συστήματος Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID της ΕΕ. Το “Thailand Digital Health Pass”, γνωστό και ως “Mor Prompt” είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που αποκτούν οι Ταϊλανδοί και όσοι διαμένουν στην Ταϊλάνδη και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά Covid-19.

H Ταϊλάνδη αποτελεί πλέον τη δεύτερη χώρα της ASEAN που εντάχθηκε στο σύστημα μετά τη Σιγκαπούρη, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της χώρας, Anutin Charnvirakul, στο Associated Press.

Η έγκριση επιτρέπει στους ταξιδιώτες της Ταϊλάνδης να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό που έχει καταγραφεί στο σύστημα και να δείχνουν τα αρχεία υγείας και εμβολιασμού τους για τον Covid-19 πριν ταξιδέψουν σε χώρες/εδάφη στο πλαίσιο του Συστήματος Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID ή του EU DCC.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, το “Thailand Digital Health Pass” θα εμφανίζει δύο διαφορετικά κομμάτια σημαντικών πληροφοριών που είναι οι εξής:

  • Βασικές πληροφορίες για την επαλήθευση ταυτότητας: πλήρες όνομα, εθνικός 13ψήφιος αριθμός ταυτότητας, ηλικία, εθνικότητα και αριθμός διαβατηρίου (εάν υπάρχει).
  • Προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τον Covid-19: Το αρχείο εμβολιασμού Covid-19, το οποίο ισχύει για 180 ημέρες από την ημερομηνία λήψης του πιο πρόσφατου εμβολίου, το αποτέλεσμα του τεστ Covid-19 με τη χρήση RT-PCR ή ATK (μόνο από τις εγκεκριμένες από την ΕΕ μάρκες), που ισχύει εντός 7 ημερών από την ημερομηνία του τελευταίου τεστ, τα δεδομένα ανάρρωσης Covid-19, και τα οποία ισχύουν για 180 ημέρες από την ημερομηνία διάγνωσης. Θα εμφανίζεται δε σε μορφή QR Code με ψηφιακή υπογραφή του ατόμου για την αποφυγή πλαστογράφησης εγγράφων.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024