Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελλάδα 'Προτιμώμενος Προορισμός' της ECTAA για το 2022
MICE

Η Ελλάδα 'Προτιμώμενος Προορισμός' της ECTAA για το 2022

Τους επόμενους 12 μήνες, η ECTAA θα γίνει βασικός συνεργάτης στο πρόγραμμα προώθησης ταξιδιών και τουρισμού εκτός Ελλάδας, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτόρων με τις τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους συνεργάτες.

Ενώ το πολιτικοοικονομικό πλαίσιο παραμένει δύσκολο για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, το 2022 υπάρχει η ελπίδα να είναι συνώνυμο της ανάκαμψης για τα ταξίδια και τον τουρισμό στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, ο ΕΟΤ και η ECTAA υπέγραψαν συμφωνία για να γίνει η Ελλάδα ο “Προτιμώμενος Προορισμός” της ευρωπαϊκής ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων και τουριστικών πρακτόρων (ECTAA).

Με τη συμφωνία, η ECTAA δεσμεύεται να προωθήσει την Ελλάδα ως τον προτιμώμενο προορισμό της ανάμεσα στους 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και τουριστικούς πράκτορες σε όλη την Ευρώπη, προβάλλοντας τους φιλόξενους ντόπιους, τις ακτές, τα νησιά, την κουζίνα και την τουριστική υποδομή που προσφέρουν αξέχαστες διακοπές σε όλη την έκταση του έτους: Το #AllYouWantIsGreece θα γίνει οικείο σε πολλούς Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Τους επόμενους 12 μήνες, η ECTAA θα γίνει βασικός συνεργάτης στο πρόγραμμα προώθησης ταξιδιών και τουρισμού εκτός Ελλάδας, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτόρων με τις τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους συνεργάτες. Ο ΕΟΤ και η ECTAA θα συνεργαστούν για να αναδείξουν την Ελλάδα όχι μόνο ως έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά και ως έναν από τους ασφαλέστερους.

“Είμαστε περήφανοι που ο ΕΟΤ είναι σίγουρος για το πρόγραμμα προορισμού που προτιμάμε για τη χρονιά. Εργαζόμαστε μαζί για να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να παρουσιαστεί ξανά ως ένας ασφαλής, καινοτόμος και βιώσιμος προορισμός σε 70.000 ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς πράκτορες σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Eric Drésin, γενικός γραμματέας της ECTAA.

Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται πολλές δραστηριότητες. Σε αυτές περιλαμβάνονται δράσεις που στοχεύουν στη θέση της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και των παρόχων τουριστικών υπηρεσιών να καταστήσουν την Ελλάδα βιώσιμο προορισμό. Τους επόμενους μήνες, η ECTAA και ο ΕΟΤ θα ρίξουν φως σε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί πρόσφατα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί κυρίως κατά τη διάρκεια μιας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων για ταξιδιωτικούς πράκτορες και τουριστικούς πράκτορες που θα πραγματοποιηθούν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου και θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες.

“Η Ελλάδα είναι ένας συναρπαστικός προορισμός διακοπών όλο το χρόνο στη Μεσόγειο. Η ECTAA ανυπομονεί να πραγματοποιήσει την εξάμηνη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο στην Κρήτη: μια ευκαιρία για τους εθνικούς αντιπροσώπους της ECTAA να εξοικειωθούν με την τουριστική εμπειρία εκτός θερινής περιόδου και πιθανώς να αρχίσουν να αναζητούν μελλοντικά συνέδρια ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα.

Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά να έρθουν καλύτερες μέρες. Τώρα που αυτές οι μέρες έχουν σχεδόν τελειώσει, το όνειρο για εξατομικευμένες διακοπές στην Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει: για ευχαρίστηση, για διακοπές, για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο, για επαγγελματικούς λόγους, για δουλειά ή απλά για ένα σύντομο ταξίδι, η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος!”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Και ο Ο Eric Drésin καταλήγει: “Παρά την τρέχουσα αβεβαιότητα, ο τουριστικός τομέας και οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή των ταξιδιών. Ως προτιμώμενος προορισμός της ECTAA για το 2022, η ασφάλεια και η εγγύτητα της Ελλάδας ως προορισμού, η ποικιλομορφία και η ποιότητα της τουριστικής της προσφοράς και σίγουρα η μαγευτική φύση, η μοναδική κληρονομιά και η γαστρονομία θα είναι το επίκεντρο των προσπαθειών προβολής μας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει με επιτυχία περισσότερους ταξιδιώτες στην Ελλάδα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024