Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά Θέματα“Η ελληνική λύση είναι η σωστή λύση”
Συνέντευξη του Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ Antonio Tajani, για Alitalia και ΟΑ

“Η ελληνική λύση είναι η σωστή λύση”

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα New Europe, ο Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Antonio Tajani δήλωσε -μεταξύ άλλων- τα…

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα New Europe, ο Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Antonio Tajani δήλωσε<...> -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

“Όσον αφορά στο θέμα της Alitalia, η διαδικασία έρευνας για το δάνειο επιβίωσης της εταιρείας που έδωσε η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα: ουσιαστικά η ιστορία `παλιά Alitalia`.

Όσον αφορά τη νέα εταιρεία, η ιστορία είναι η ίδια με εκείνη της ελληνικής Ολυμπιακής. Η Commission είναι υπέρ της νέας εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ η παλιά θα πρέπει να επιστρέψει 850 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος. Η ελληνική λύση είναι η σωστή λύση.

Η παλιά εταιρεία θα πρέπει να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στη νέα εταιρεία, αλλά όχι όλα. Γιατί αυτό θα θεωρηθεί μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και όχι μια εντελώς νέα εταιρεία. Δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι καθαρά νομικό θέμα. Πρέπει να υπάρξει αποφυγή διαδοχής, ξεκάθαρη αποφυγή διαδοχής.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων θα πρέπει να είναι νέες συμβάσεις. Καμιά παλιά σύμβαση δεν μπορεί να μεταφερθεί στη νέα εταιρεία. Οι ίδιοι άνθρωποι μπορούν να προσληφθούν, αλλά με βάση τα ατομικά τους προσόντα, και όχι με βάση παλιά συμβόλαια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, χωρίς τα προβλήματα και τα βάρη της παλιάς.

Αν δεν υπάρξει αποφυγή διαδοχής, τότε η νέα εταιρεία θα κληρονομήσει τα χρέη της παλιάς. Αυτή είναι η κατάσταση. Θα δούμε τι θα συμβεί όταν έρθει ο καιρός. Αν η Ιταλία ακολουθήσει αυτό το μοντέλο, τότε θα υπάρξει μια νέα εταιρεία, η οποία θα είναι σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο. Διαφορετικά, θα κουβαλά την ιστορία της παλιάς εταιρείας μαζί με το δάνειο των 300 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι οι κανόνες και θα πρέπει να δούμε τι θα κάνει η Ιταλία. Αυτό που γνωρίζουμε είναι αυτό που έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου η νέα εταιρεία ξεκινά σε καινούρια βάση.

Όσον αφορά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, είμαστε σε συνεχείς επαφές με τον Υπουργό Μεταφορών της Ελλάδος, καθώς και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, και αυτό είναι που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους αντίστοιχους Ιταλούς Υπουργούς και με τον Υφυπουργό Προεδρίας του Συμβουλίου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος ως προς το ζήτημα αυτό, κάτι που μας δίνει πολλές ελπίδες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024