Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways ανακοινώνει την έναρξη πτήσεων προς την Αιθιοπία
Αερομεταφορές

Η Etihad Airways ανακοινώνει την έναρξη πτήσεων προς την Αιθιοπία

Οι πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Αντίς Αμπέμπα της Etihad Airways αποτελούν τον ένατο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας στην Αφρική και σε πρώτο στάδιο θα πραγματοποιούνται πέντε φορές την εβδομάδα ενώ από το 2013 θα γίνουν καθημερινές.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από τον Νοέμβριο του 2012 θα συμπεριλάβει στο συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυό της, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα. Τον ίδιο μήνα, η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις και στην πόλη της Ινδίας,  Αχμανταμπάντ. Οι δύο νέες πόλεις διευρύνουν το δίκτυο της εταιρείας σε 86 επιβατικούς και εμπορευματικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Οι νέοι προορισμοί θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus A320 και έρχονται ως φυσική συνέχεια των στόχων της Etihad Airways για διασύνδεση στρατηγικών πόλεων με τη βάση της εταιρείας στο Άμπου Ντάμπι, και την ενίσχυση των εμπορικών και τουριστικών ταξιδιών από και προς την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  

Οι πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Αντίς Αμπέμπα, αποτελούν τον ένατο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας στην Αφρική και σε πρώτο στάδιο θα πραγματοποιούνται πέντε φορές την εβδομάδα ενώ από το 2013 θα γίνουν καθημερινές. Οι πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Αχμανταμπάντ, τον ένατο προορισμό στην Ινδία, θα είναι καθημερινές.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε σχετικά: “Με την προσθήκη της Αντίς Αμπέμπα, σημαντική πόλη της Ανατολικής Αφρικής, καθώς και του Αχμανταμπάντ, της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης στην Ινδία, συνεχίζουμε να ενισχύουμε δυναμικά και να διευρύνουμε το παγκόσμιο δίκτυό μας και παράλληλα συνεισφέρουμε σημαντικά στην ροή της εναέριας κυκλοφορίας προς, αλλά και πέρα από το Άμπου Ντάμπι”.

Οι δύο αυτές πόλεις αποτελούν οικονομικά κέντρα στις χώρες τους και οι προγραμματισμένες πτήσεις της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση των δεσμών με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς η διαρκής επένδυση σε παγκοσμίου κλάσεως προγράμματα ανάπτυξης θα μαγνητίσει επιχειρηματίες και τουρίστες.  

Η Αιθιοπία είναι η μεγαλύτερη αγορά στην Αφρική που εξυπηρετεί η Etihad Airways και η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό στην αφρικανική ήπειρο. Κατ’ επέκταση αναμένεται να συνεισφέρει στην επιχειρηματική και τουριστική κίνηση του δικτύου της αεροπορικής εταιρείας.  Ο διαρκώς αυξανόμενος πληθυσμός της Αιθιοπίας που ζει και εργάζεται στο Άμπου Ντάμπι και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επωφεληθεί από τα νέα αυτά δρομολόγια.

Ο νέος προορισμός της Etihad Airways στο Αχμανταμπάντ θα προσφέρει σχεδόν 1.000 αεροπορικές θέσεις κάθε εβδομάδα στην πόλη Γκουατζαράτι ενώ η έναρξη των πτήσεων το Νοέμβριο θα συμπέσει με την κορύφωση της ταξιδιωτικής περιόδου στην Ινδία.   

Η αεροπορική εταιρεία εκτιμά έντονη κινητικότητα στις πτήσεις από Αχμανταμπάντ προς Άμπου Ντάμπι και κατ’ επέκταση προς άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ακόμη, υπογραμμίζεται η δέσμευση της εταιρείας για εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων πληθυσμιακά κέντρων στην Ινδία, με απευθείας πτήσεις προς το Άμπου Ντάμπι.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 που θα πραγματοποιεί τα δύο παραπάνω δρομολόγια είναι εξοπλισμένο με 16  θέσεις Pearl Business και 120 θέσεις Coral Economy.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024