Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ιρλανδία θέτει σε 14ήμερη καραντίνα όσους επιστρέφουν από Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Η Ιρλανδία θέτει σε 14ήμερη καραντίνα όσους επιστρέφουν από Ελλάδα

Η νέα 'Πράσινη Λίστα' που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται μόνο από επτά χώρες: την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ενίσχυσε από χθες σήμερα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας, επιβάλλοντας καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέψουν στη χώρα από την Ιταλία και την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aer Lingus.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Aer Lingus σημείωσε ότι την ανησυχεί το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κατ’επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σκοπεύει να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή πρόταση που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντ’αυτού όμως μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Η νέα “Πράσινη Λίστα” που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται μόνο από επτά χώρες: την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Η Ryanair, η οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας, τόνισε ότι ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών και ο τουρισμός “δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα”. Η εταιρεία έχει απειλήσει ότι θα κλείσει τις βάσεις της σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας, αυτά του Σάνον και του Κορκ, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν δε χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Στη φωτογραφία το αεροδρόμιο του Κορκ, στην Ιρλανδία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024