Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ιταλία ανοίγει για τους εμβολιασμένους τουρίστες από τα μέσα Μαΐου
Τουριστική πολιτική

Η Ιταλία ανοίγει για τους εμβολιασμένους τουρίστες από τα μέσα Μαΐου

Οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί δε θα αντιμετωπίσουν κανένα ταξιδιωτικό περιορισμό εντός της Ιταλίας, εφόσον έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ έως και 48 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα ήταν ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν την Ιταλία χωρίς καραντίνα, ήδη από τα μέσα Μαΐου. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ιταλία είναι για άλλη μια φορά έτοιμη και ανοιχτή για δουλειά”, δήλωσε το Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο της χώρας. Η ανακοίνωση αυτή ακολυθεί εκείνη του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Mario Draghi, ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Ιταλικό Εθνικό Πάσο Εμβολιασμού (Italian National Vaccine Pass).

“Ας μην περιμένουμε μέχρι τα μέσα Ιουνίου για το πιστοποιητικό της ΕΕ. Στα μέσα Μαΐου οι τουρίστες μπορούν να έχουν το ιταλικό πιστοποιητικό… οπότε ήρθε η ώρα να κλείσετε τις διακοπές σας στην Ιταλία”, δήλωσε ο Draghi στην υπουργική συνάντηση της G20 αυτήν την εβδομάδα.

Οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί δε θα αντιμετωπίσουν κανένα ταξιδιωτικό περιορισμό εντός της Ιταλίας, εφόσον έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ έως και 48 ώρες πριν από την άφιξή τους.

“Έχουμε εφαρμόσει ισχυρά πρωτόκολλα για να διατηρήσουμε τους επισκέπτες μας ασφαλείς”, δήλωσε το Ιταλικό Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι περίπου το 11% των Ιταλών έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ενώ το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024