Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ρωσία εγκαινιάζει νέα e-visa για 52 χώρες – και για την Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Η Ρωσία εγκαινιάζει νέα e-visa για 52 χώρες – και για την Ελλάδα

Οι θεωρήσεις θα ισχύουν για 60 ημέρες από την ημέρα έκδοσής τους. Ακόμη, μια και μοναδική e-visa θα επιτρέπει στους αλλοδαπούς να παραμένουν στη Ρωσία για έως και 16 ημέρες.

Καθώς τα σύνορα της Ρωσίας έχουν ξανανοίξει εν μέρει μετά το σχεδόν πλήρες κλείσιμο των συνόρων την περασμένη άνοιξη, οι περισσότεροι ξένοι εξακολουθούν να μην μπορούν να εισέλθουν στη χώρα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 αυτό αναμένεται να αλλάξει για πολίτες 52 χωρών, που θα μπορούν να επισκεφθούν τη Ρωσία με νέα ηλεκτρονική βίζα, η οποία και ανακοινώθηκε με εντολή του Ρώσου πρωθυπουργού.

Το σύστημα ηλεκτρονικών θεωρήσεων αναμένεται να ενισχύσει τη τουριστική βιομηχανία της Ρωσίας -η οποία έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 7 δισ. δολ. σε έσοδα από την επιβολή των περιορισμών λόγω της πανδημίας στα τέλη Μαρτίου- μόλις ανοίξουν τα σύνορα.

Μεταξύ των 52 χωρών συμπεριλαμβάνονται οι χώρες της ΕΕ και φυσικά η Ελλάδα η Κίνα, η Ινδία, το Μεξικό, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Ιαπωνία. Οι κάτοχοι της E-visa θα μορούν να εισέλθουν στη Ρωσία για τουρισμό, επιχειρηατικούς λόγους και ανθρωπιστκές δραστηριότητες, καθώς και για προσωπικούς λόγους (π.χ. επισκέψεις σε συγγενείς ή/και φίλους).

Η διαδικασία απόκτησης

  • Οι επισκέπτες που τη δικαιούνται θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν ειδικό ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών ή μέσω μιας εφαρμογής για κινητά.
  • Οι αιτούντες θα κληθούν να συμπληρώσουν μια φόρμα, να ανεβάσουν μια φωτογραφία τους και ένα σαρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου τους και να πληρώσουν ένα τέλος για τη διαδικασία, ύψους 40 δολ. Τα παιδιά κάτω των έξι ετών απαλλάσσονται από το τέλος.
  • Οι αιτούντες ηλεκτρονική βίζα δεν απαιτείται να υποβάλουν επιστολή πρόσκλησης, απόδειξη διαμονής ή κρατήσεις εισιτηρίων.

Οι αιτήσεις θα υποβάλονται σε επεξεργασία εντός 4 ημερών το πολύ. Οι θεωρήσεις θα ισχύουν για 60 ημέρες από την ημέρα έκδοσής τους. Ακόμη, μια και μοναδική e-visa θα επιτρέπει στους αλλοδαπούς να παραμένουν στη Ρωσία για έως και 16 ημέρες. Οι επισκέπτες πρέπει να λαμβάνουν νέα θεώρηση κάθε φορά που σκοπεύουν να εισέλθουν στη Ρωσία.

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικής βίζας μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία από 29 συνοριακές διαβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών αεροδρομίων σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Αικατερίνμπουργκ, Καζάν, Κρασνοντάρ και Νοβοσιμπίρσκ.

Τελος, οι επισκέπτες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα εκτυπωμένο αντίγραφο της ειδοποίησης για την e-visa, καθώς και ένα έγκυρο διαβατήριο στο συνοριακό έλεγχο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024