Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ τουριστική αγορά της Ευρώπης στρέφει το βλέμμα της στην Αθήνα
Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Αθηνών

Η τουριστική αγορά της Ευρώπης στρέφει το βλέμμα της στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία και ευμενή σχόλια από συμμετέχοντες και επισκέπτες, ολοκληρώθηκαν η 2η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Πόλεων City Break 2007 και το Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων, την εβδομάδα από 11 έως 16 Ιουνίου 2007…

Με μεγάλη επιτυχία και ευμενή σχόλια από συμμετέχοντες και επισκέπτες, ολοκληρώθηκαν η 2η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Πόλεων City Break 2007 και το Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων, την<...> εβδομάδα από 11 έως 16 Ιουνίου 2007 στην Αθήνα.

Η πρωτεύουσα ανταποκρίθηκε πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις της διπλής διοργάνωσης και είχε την ευκαιρία να προβάλει δυναμικά την εικόνα της ως ιδιαίτερα ελκυστικού, σύγχρονου και ασφαλούς προορισμού στη διεθνή αγορά τουρισμού πόλεων, ενός τομέα που αντιπροσωπεύει περίπου 15 εκατ. ταξίδια ετησίως στην Ευρώπη.

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Αθηνών σε στενή συνεργασία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, φιλοξένησαν την έκθεση City Break Expo 2007 με σκοπό τη δυναμική προώθηση της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών αστικών προορισμών στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των city breaks. Καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της έκθεσης και στην άψογη φιλοξενία των συμμετεχόντων είχε και η υποστήριξη της διοργάνωσης από την Περιφέρεια Αττικής, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, την Ολυμπιακή Αεροπορία καθώς και η συμβολή φορέων του τουριστικού κλάδου όπως η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, ο HAPCO, ο ΗΑΤΤΑ και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Η City Break Expo είναι η μοναδική εξειδικευμένη διεθνής έκθεση για τον τουρισμό πόλεων, έχει αυστηρά επαγγελματικό χαρακτήρα και προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο λόγω του αντικειμένου της όσο και λόγω των καινοτόμων προσεγγίσεων που την χαρακτηρίζουν. Κεντρικός στόχος της είναι η προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταξύ επισκεπτών και εκθετών, η αμφίδρομη επικοινωνία και η διαμόρφωση συνθηκών κατάλληλων για τη σύναψη συμφωνιών και έναρξη συνεργασιών.

Η επιτυχία της διοργάνωσης και η αναγνώριση της προσπάθειας της Αθήνας από τη συνδιοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης Reed Travel Exhibitions και τους συμμετέχοντες φορείς και εταιρείες, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα και τα αποτελέσματα που αυτή μπορεί να έχει προς όφελος του τουριστικού τομέα. Συγκεκριμένα ο Mark Walsh, εκπρόσωπος της Reed Travel Exhibitions για τη City Break 2007 δήλωσε: «Η Αθήνα ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης αποδείχθηκε σοφή επιλογή. Οι οικοδεσπότες προσέφεραν μία αξιομνημόνευτη, ιδιαίτερη και πολύ καλά οργανωμένη εμπειρία σε όλους μας».

Με τη λήξη της έκθεσης ξεκίνησαν οι εργασίες του Ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων, European Cities Marketing (ECM), το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2007 με συμμετοχή 150 εκπροσώπων από περίπου 80 ευρωπαϊκές πόλεις. Οι εργασίες του φετινού συνεδρίου με θέμα τα Διαδικτυακά Συστήματα Διαχείρισης Προορισμών διεξήχθησαν με ιδιαίτερη επιτυχία και επικεντρώθηκαν σε επιτυχημένες πρακτικές και μεθοδολογίες από την ευρωπαϊκή και διεθνή τουριστική βιομηχανία.

Οι διοργανώσεις πλαισιώθηκαν από ένα πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα και από ειδικά σχεδιασμένες ξεναγήσεις που είχαν ως στόχο την ανάδειξη της νέας εικόνας, του πολιτιστικού πλούτου και των σύγχρονων υποδομών της πόλης καθώς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας.

Τη δεξίωση υποδοχής της έκθεσης στη Ρωμαϊκή Αγορά, τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το όραμα για την Αθήνα είναι να γίνει «εκτός από πόλη πολιτισμού, δημοκρατίας και τέχνης και ιδανική πόλη-προορισμός του τουρισμού πόλεων» με απώτερο στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε έργα των Σκαλκώτα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ECM, αντίστοιχα, κηρύχθηκε με την απονομή των βραβείων ECM σε μια λαμπρή τελετή με guest star την Έλενα Παπαρίζου η οποία, με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, ψυχαγώγησε τους προσκεκλημένους. Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχτηκαν το Goteborg (Σουηδία) το οποίο κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία «Ευρωπαϊκός Τουριστικός Αστικός Προορισμός της Χρονιάς» και το York (Αγγλία) που κέρδισε στην κατηγορία « Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τουρισμού Πόλης της Χρονιάς». Ήταν η πρώτη απονομή των σχετικών βραβείων, τα οποία θα δίδονται κάθε δύο χρόνια.

Η συνδυασμένη διοργάνωση της έκθεσης και του συνεδρίου, είχε διπλό αντίκτυπο για την πρωτεύουσα. Αφενός μεν η προσοχή του Ευρωπαϊκού Τουρισμού Πόλεων επικεντρώθηκε για μία εβδομάδα στην Αθήνα, αφετέρου δε, η διοργάνωση λειτούργησε ως εφαλτήριο της νέας συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλεται με στόχο την καθιέρωση της πόλης ως ολοκληρωμένου τουριστικού προορισμού στη διεθνή τουριστική αγορά.

Σημειώνεται ότι η City Break Expo 2008 θα διοργανωθεί στο Βελιγράδι, ενώ η επόμενη απονομή των Βραβείων ECM θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2009.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024